Jak Začít?

Máš v počítači zápisky z přednášek
nebo jiné materiály ze školy?

Nahraj je na studentino.cz a získej
4 Kč za každý materiál
a 50 Kč za registraci!




Předmět Výstavba, montáž a provoz JE (KKE / JEV)

Na serveru studentino.cz naleznete nejrůznější studijní materiály: zápisky z přednášek nebo cvičení, vzorové testy, seminární práce, domácí úkoly a další z předmětu KKE / JEV - Výstavba, montáž a provoz JE, Fakulta strojní, Západočeská univerzita v Plzni (ZČU).

Top 10 materiálů tohoto předmětu

Materiály tohoto předmětu

Materiál Typ Datum Počet stažení

Další informace

Obsah

Témata přednášek:1. Úvod do problematiky. Význam předmětu,harmonogram přednášek a cvičení,2. Obeznámení se s pomocnými systémy primárního okruhu.3. Primární okruh - hydraulické charakteristiky, úplná charakteristika hlavního cirkulačního čerpadle.4. Montáž, čistá montáž.5. Pomontážní čisticí operace.6. Síťový graf, síťová analýza, využití při plánování prací při montáži a spouštění.7. Fyzikální spouštění - zavážení paliva, kontrola podkritičnosti, multiplikační koeficient podkritické soustavy, způsoby dosahování kritického stavu. Zkouška na modelu.8. Energetické spouštění, sekvence, testy základních režimů provozu bloku a vybraných přechodových režimů.9. Radiační ochrana.10. Provoz.11. Regulace frekvence a předávaného výkonu - primární sekundární, terciální.12. Odstávka na překládku paliva - program inspekcí, programy údržby.13. Údržba plánovitá, nahodilá, reliability centred maintenance.14. Kultura bezpečnosti.

Získané způsobilosti

Studenti si zapamatují základní pojmy z jaderné energetiky. Popíšou průběh výstavby, montáže a provozu jaderných elektráren.

Literatura

Bečvář, Josef. Jaderné elektrárny. Praha : SNTL, 1981. Heřmanský, Bedřich. Jaderné reaktory. Praha : SNTL, 1981. Ronald Allen Knief. Nuclear Engineering. 2008. ISBN 978-0-89448-458-2.Hejzlar, Radko. Stroje a zařízení jaderných elektráren - Díl 1. ČVUT Praha, 2000. Hejzlar, Radko. Stroje a zařízení jaderných elektráren - Díl 2. ČVUT Praha, 2000. Dubšek, F. Základy teorie a stavby jaderných reaktorů. VUT Brno, 1990.

Požadavky

Aktivní účast na přednáškách a cvičeních, napsání zápočtového testu a ústní zkouška (okruh otázek je totožný s jednotlivými tématy přednášek).

Garant

Doc. Ing. František Hezoučký

Vyučující

Doc. Ing. František HezoučkýDoc. Ing. František Hezoučký