Jak Začít?

Máš v počítači zápisky z přednášek
nebo jiné materiály ze školy?

Nahraj je na studentino.cz a získej
4 Kč za každý materiál
a 50 Kč za registraci!




Předmět Montáž a provoz energetických zařízení (KKE / MPC)

Na serveru studentino.cz naleznete nejrůznější studijní materiály: zápisky z přednášek nebo cvičení, vzorové testy, seminární práce, domácí úkoly a další z předmětu KKE / MPC - Montáž a provoz energetických zařízení, Fakulta strojní, Západočeská univerzita v Plzni (ZČU).

Top 10 materiálů tohoto předmětu

Materiály tohoto předmětu

Materiál Typ Datum Počet stažení

Další informace

Obsah

Zásady montážních prací. Dodavatelská a montážní sféra. Transport a ochrana zařízení. Konzervace a obaly. Ekonomika a postup montáže. Kontrola základů zařízení. Zkoušky částí při výrobě. Hydraulické zkoušky. Montáž tlakové nádoby reaktoru. Proplachy potrubí. Chemické čištění a profukování potrubí před spouštěním. Individuální a komplexní zkoušky. Funkční předávání zařízení. Etapy prací. Dílčí provozní soubory. Garanční provoz a zkoušky. Vyhodnocení garančních zkoušek. Najíždění s klasickým blokem po různě dlouhé provozní přestávce. Bezpečnostní zařízení klasického a jaderného bloku. Kontrolní provozní systémy. Bezpečnost práce při montáži. Provozní předpisy. Příčiny a místa nejčastějších poruch klasických zařízení. Účast na spouštění bloku (podle možnosti).

Získané způsobilosti

Studenti popíšou činnosti v etapě zkoušek, uvádění do provozu a provozu turbogenerátorů v parních centrálách. Znalosti získané v tomto předmětu aplikují též pro konstrukci a projektování elektrárenských zařízení.

Literatura

Schenck Carl. Preventivní údržba strojů. Žákovec Vojtěch, Martínek Stanislav. Provoz elektráren - firemní dokument ŠKODA. Páv Arnošt. Provoz parních turbin a příslušenství. CEGB. Modern Power Station Practice. 8 Volumes. Oxford, 1960. Dlouhý. Montáž a provoz parních turbin. skripta Plzeň, 1963. Hájek Gustav. Odstředivá čerpadla. Ladislav Vilimec. Řízení a regulace energetických zařízení. Ostrava, 2008. ISBN 978-80-248-1853-5.Bečvář, Josef. Tepelné turbíny. 1. vyd. Praha : SNTL, 1968. ISBN null.

Požadavky

Účast na přednáškách a aktivita při cvičeních, závěrečný test a ústní zkouška.

Garant

Ing. Pavel Žitek

Vyučující

Ing. Daniel OppltDoc. Ing. Jiří Polanský, Ph.D.Doc. Ing. Jiří Polanský, Ph.D.Ing. Ondřej SzabóIng. Vojtěch ŽákovecIng. Pavel ŽitekIng. Daniel OppltDoc. Ing. Jiří Polanský, Ph.D.Ing. Ondřej SzabóIng. Vojtěch ŽákovecIng. Pavel Žitek