Jak Začít?

Máš v počítači zápisky z přednášek
nebo jiné materiály ze školy?

Nahraj je na studentino.cz a získej
4 Kč za každý materiál
a 50 Kč za registraci!




Předmět Semestrální projekt M (KKE / SPM)

Na serveru studentino.cz naleznete nejrůznější studijní materiály: zápisky z přednášek nebo cvičení, vzorové testy, seminární práce, domácí úkoly a další z předmětu KKE / SPM - Semestrální projekt M, Fakulta strojní, Západočeská univerzita v Plzni (ZČU).

Top 10 materiálů tohoto předmětu

Materiály tohoto předmětu

Materiál Typ Datum Počet stažení

Další informace

Obsah

Na základě zadaných technických podmínek bude:- proveden návrh základních rozměrů vybrané komponenty (např. přírubového spoje) spolu s použitými materiály,- vytvořena základní výkresová dokumentace,- proveden výpočet sil působících v jednotlivých částech zařízení (svorníky, těsnění apod.), výpočetně ověřena těsnost navržené komponenty,- proveden kontrolní výpočet komponenty (alespoň ve zjednodušené podobě) pomocí výpočetního systému ANSYS- vypracována požadovaná semestrální práce ve formě požadované technické dokumentace.

Získané způsobilosti

Po absolvování tohoto předmětu je student schopen:- popsat technický problém návrhu komponenty tlakové obálky jaderného i nejaderného zařízení,- vyhledat technické podmínky pro návrh i další potřebné informace, např. v technických normách,- provést konstrukční návrh jednoduché komponenty tlakové obálky včetně základního dimenzování,- spolupracovat na vypracování kontrolního výpočtu komponenty pod vedením zkušeného pracovníka.

Literatura

Manuály výpočetního systému ANSYS. nullVejvoda, S. Tlaková zařízení (Posuzování mezních stavů). VUT, Brno, 1995.

Požadavky

Absolvování výuky a aktivní účast na semestrálním projektu. Znalost základních principů navrhování tlakových obálek jaderných i nejaderných zařízení. Vypracovat semestrální práci obsahující návrh zadané komponenty (např. přírubového spoje) a zaměřenou na průkaz jeho pevnosti, životnost a funkčnosti.

Garant

RNDr. Josef Voldřich, CSc.

Vyučující

Doc. RNDr. Josef Voldřich, CSc.