Jak Začít?

Máš v počítači zápisky z přednášek
nebo jiné materiály ze školy?

Nahraj je na studentino.cz a získej
4 Kč za každý materiál
a 50 Kč za registraci!




Předmět Aplikace mechatroniky v technice (KKS / AMZT)

Na serveru studentino.cz naleznete nejrůznější studijní materiály: zápisky z přednášek nebo cvičení, vzorové testy, seminární práce, domácí úkoly a další z předmětu KKS / AMZT - Aplikace mechatroniky v technice, Fakulta strojní, Západočeská univerzita v Plzni (ZČU).

Top 10 materiálů tohoto předmětu

Materiály tohoto předmětu

Materiál Typ Datum Počet stažení

Další informace

Obsah

Předmět se soustřeďuje na celkové pochopení mechatronických systémů, po mechanické, bezpečnostní a ergonomické stránce. Dále pak přenos jednotlivých principů, komponent nebo celkových systémů pro různé reálné aplikace. V tomto předmětu je důležité ověření teoretických znalostí z různých oborů a získání dovednosti pro aplikování jednotlivých systémů pro vývoj nových mechatronických zařízení a pomůcek pro zdravotnické použití.Téma přednášek:1) Základní charakteristika mechaniky pro využití mechatronických systémů2) Požadavky a normy na mechatronické zařízení ve zdravotnictví3) Vlastnosti mechanických systémů, snímání, vyhodnocování systémů pro akční členy (zařízení)4) Bezpečnostní předpisy pro provoz zařízení5) Ergonomické vybavení a intuitivní ovládání systémů6) Zabezpečení a vkládání částečné "inteligence" do řízení mechanických systémů7) Automatická diagnostika, korekce chyb a přizpůsobení novým parametrům8) Jednotlivé mechanické části zařízení a jejich odolnost9) Jednotlivé zástavby snímacích a vyhodnocovacích částí do zařízení10) Konstrukční zásady navrhování celkových zařízení11) Vibrace a akustické projevy zařízení a jejich vliv na okolí12) Ekologické aspekty mechatronických zařízení13) Možnosti oprav a renovace mechatronických systémů

Získané způsobilosti

Studenti po absolvování předmětu jsou schopni:- aplikovat teoretické poznatky z oblasti mechatronických zarízení- orientovat se v aplikovaní těchto systémů- samostatně zvladnout základní návrh zařízení

Literatura

Talácko, J. Mechatronika. Brno, 2006. ISBN 80-251-1299-1.Vondráček, L.; Ludvík, M.; Nováková, J. Ošetřovatelská dokumentace v praxi. Praha, 2003. ISBN ISBN 80-247-0704-.Vodáková, Jitka. Speciální pracovní výchova a ergoterapie. Praha : Univerzita Karlova-Pedagogická fakulta, 2003. ISBN 80-7290-113-3.

Požadavky

Účast na přednáškách; Aktivní účast minimálně na 8 cvičeních; Zpracování a odevzdání semestrální práce v pracovní skupině.

Garant

Doc. Ing. Josef Formánek, Ph.D.

Vyučující

Doc. Ing. Josef Formánek, Ph.D.Doc. Ing. Josef Formánek, Ph.D.