Jak Začít?

Máš v počítači zápisky z přednášek
nebo jiné materiály ze školy?

Nahraj je na studentino.cz a získej
4 Kč za každý materiál
a 50 Kč za registraci!




Předmět Části a mechanismy strojů 2 (KKS / CMS2)

Na serveru studentino.cz naleznete nejrůznější studijní materiály: zápisky z přednášek nebo cvičení, vzorové testy, seminární práce, domácí úkoly a další z předmětu KKS / CMS2 - Části a mechanismy strojů 2, Fakulta strojní, Západočeská univerzita v Plzni (ZČU).

Top 10 materiálů tohoto předmětu

Materiály tohoto předmětu

Materiál Typ Datum Počet stažení

Další informace

Obsah

Rozměrová a pevnostní analýza jednoduchých a složených převodových mechanismů. Čelní, kuželové a šnekové převody. Pohybové šrouby a matice. Řetězové převody. Třecí a řemenové převody. Převodovky, základní poznatky. Ve cvičeních jsou prováděny konstrukční návrhy a výpočtové analýzy převodů tradičně i s počítačovou podporou.Obsah přednášek a cvičení po jednotlivých týdnech viz Courseware.

Získané způsobilosti

Studenti budou schopni:- navrhovat rozměry základních převodových mechanismů a převodovek,- provádět kontrolní výpočty navržených převodových mechanismů,- naskicovat hřídele převodovek s převodovými prvky, včetně jejich uložení.

Literatura

Krátký, Jaroslav; Krónerová, Eva. Obecné strojní části 2 : základní a složené převodové mechanismy. 1. vyd. V Plzni : Západočeská univerzita, 2011. ISBN 978-80-261-0066-9.

Požadavky

Podmínky pro hodnocení ze cvičení a udělení zápočtu: - Aktivní účast na cvičení min. 75% - 7. a 11. týden povinná účast - Odevzdání dvou skicovacích úloh v požadovaných termínech a kvalitě - Úspěšné zvládnutí dvou písemných semestrálních prací - Splnění všech zadaných úloh nejpozději v požadovaném mezním termínu

Garant

Doc. Ing. Jaroslav Krátký, Ph.D.

Vyučující

Doc. Ing. Jaroslav Krátký, Ph.D.Ing. Eva Kubec Krónerová, Ph.D.Doc. Ing. Jaroslav Krátký, Ph.D.Ing. Václav Kubec, Ph.D.Ing. Eva Kubec Krónerová, Ph.D.Ing. Zdeněk Raab, Ph.D.