Jak Začít?

Máš v počítači zápisky z přednášek
nebo jiné materiály ze školy?

Nahraj je na studentino.cz a získej
4 Kč za každý materiál
a 50 Kč za registraci!




Předmět Konstrukce silničních vozidel 1 (KKS / KSV1)

Na serveru studentino.cz naleznete nejrůznější studijní materiály: zápisky z přednášek nebo cvičení, vzorové testy, seminární práce, domácí úkoly a další z předmětu KKS / KSV1 - Konstrukce silničních vozidel 1, Fakulta strojní, Západočeská univerzita v Plzni (ZČU).

Top 10 materiálů tohoto předmětu

Materiály tohoto předmětu

Materiál Typ Datum Počet stažení

Další informace

Obsah

Obsah předmětu je rozčleněn na oblasti: Koncepce a klasifikace silničních vozidel dle hlavních charakteristik, pneumatiky, kola, zavěšení kol, pérování, řízení, brzdy a karosérie. Konstrukční poznatky se týkají zejména struktury, funkcí a vlastností dotyčných konstrukčních skupin.

Získané způsobilosti

Po absolvování tohoto předmětu studenti jsou schopni- zhodnotit funkce a vlastnosti základních konstrukčních řešení podvozkových skupin a karosérií- rozpoznat a formulovat problémy, týkající se konstrukce těchto skupin- aplikovat teoretické poznatky z oblasti podvozku automobilů při konstruování těchto skupin

Literatura

Přibyl, Pavel; Janota, Aleš,; Spalek, Juraj. Analýza a řízení rizik v dopravě : tunely na pozemních komunikacích a železnicích. 1. vyd. Praha : BEN - technická literatura, 2008. ISBN 978-80-7300-214-5.Vlk, František. Karosérie motorových vozidel : ergonomika, biomechanika, pasivní bezpečnost, kolize, struktura, materiály. 1. vyd. Brno : Nakladatelství a vydavatelství Vlk, 2000. ISBN 80-238-5277-9.Vlk, František. Podvozky motorových vozidel : pneumatiky a kola, zavěšení kol, nápravy, odpružení, řídící ústrojí, brzdové soustavy. 1. vyd. Brno : Nakladatelství a vydavatelství Vlk, 2000. ISBN 80-238-5274-4.http://portal.zcu.czAchtenová, Gabriela; Tůma Vlastislav. Vozidla s pohonem všech kol 4x4. BEN, 2009. ISBN 978-80-7300-2.

Požadavky

Kritéria pro zkoušku:- udělený zápočet- zvládnutí přednesené látky

Garant

Doc. Ing. Ladislav Němec, CSc.

Vyučující

Doc. Ing. Ladislav Němec, CSc.Doc. Ing. Ladislav Němec, CSc.