Jak Začít?

Máš v počítači zápisky z přednášek
nebo jiné materiály ze školy?

Nahraj je na studentino.cz a získej
4 Kč za každý materiál
a 50 Kč za registraci!




Předmět Konstrukce tvářecích strojů (KKS / KTS)

Na serveru studentino.cz naleznete nejrůznější studijní materiály: zápisky z přednášek nebo cvičení, vzorové testy, seminární práce, domácí úkoly a další z předmětu KKS / KTS - Konstrukce tvářecích strojů, Fakulta strojní, Západočeská univerzita v Plzni (ZČU).

Top 10 materiálů tohoto předmětu

Materiály tohoto předmětu

Materiál Typ Datum Počet stažení

Další informace

Obsah

Student při studiu tohoto předmětu získá vědomosti v následujících oblastech:dělení hydraulických lisů, hydraulické kovací lisy, návrh a základní výpočty, pohony a rámy hydraulických kovacích lisů; hydraulické vytlačovací lisy; buchary, teorie rázu na bucharu, výpočet protiběžného pneumaticko-hydraulického bucharu KJH; válcovací stolice, konstrukce a výpočty; mechanizace a automatizace lisoven, kováren a válcoven.Obsah přednášek a cvičení po jednotlivých týdnech viz Courseware.

Získané způsobilosti

Studenti po absolvování předmětu jsou schopni:- aplikovat teoretické poznatky z oblasti hydraulických lisů při návrhu hydraulického kovacího lisu- zhodnotit výsledné řešení konstrukce tvářecího stroje- rozpoznat a formulovat problémy týkající se konstrukce hydraulických lisů, bucharů a válcovacích stolic- aplikovat teoretické poznatky z klasické pružnosti a pevnosti a moderních software při návrhu jednotlivých částí tvářecího stroje

Literatura

Čechura, Milan; Staněk, Jiří. Tvářecí stroje : hydraulické lisy. 1. vyd. Plzeň : ZČU, 1999. ISBN 80-7082-480-8.Jiří Staněk. Přednášky z předmětu KTS v elektronické podobě. ZČU v Plzni, 2012. Rudolf, Bedřich; Kopecký, Miloslav. Tvářecí stroje : základy výpočtů a konstrukce. 2. opr. vyd. Praha : SNTL, 1982. Staněk, Jiří. Základy stavby výrobních strojů : tvářecí stroje. 1. vyd. Plzeň : Západočeská univerzita, 2001. ISBN 80-7082-738-6.

Požadavky

Průběžné hodnocení: plnění podmínek na zadaném projektuKonečné hodnocení: kombinovaná zkouška (písemná a ústní)- Pro získání zápočtu je nutné úspěšně ukončit projekt. - K výsledkům z cvičení bude přihlíženo při nerozhodném výsledku u zkoušky.- Zkouška je formou testu. Při nerozhodném výsledku bude student zkoušen ještě ústně (pokud student nebude souhlasit s výsledným ohodnocením ze zkouškového testu, může zažádat o ústní přezkoušení)

Garant

Doc. Ing. Jiří Staněk, CSc.

Vyučující

Doc. Ing. Jan Hlaváč, Ph.D.Doc. Ing. Jiří Staněk, CSc.Ing. Miroslav DuníkDoc. Ing. Jan Hlaváč, Ph.D.Doc. Ing. Jiří Staněk, CSc.