Jak Začít?

Máš v počítači zápisky z přednášek
nebo jiné materiály ze školy?

Nahraj je na studentino.cz a získej
4 Kč za každý materiál
a 50 Kč za registraci!




Předmět Konstrukce výrobních strojů (KKS / KVS)

Na serveru studentino.cz naleznete nejrůznější studijní materiály: zápisky z přednášek nebo cvičení, vzorové testy, seminární práce, domácí úkoly a další z předmětu KKS / KVS - Konstrukce výrobních strojů, Fakulta strojní, Západočeská univerzita v Plzni (ZČU).

Top 10 materiálů tohoto předmětu

Materiály tohoto předmětu

Materiál Typ Datum Počet stažení

Další informace

Obsah

Předmět je určen pro studenty, kteří budou vypracovávat diplomovou práci v oboru stavba výrobních strojů a zařízení. Je zaměřen na následující oblasti:obecná struktura stroje; zásady pro konstrukci výrobních strojů; základní technické parametry, tuhost, dynamická stabilita, přesnost práce; základní technologické parametry; konstrukční uspořádání strojů, pohony, rámy vedení - základní návrhové výpočty; příklady úspěšných konstrukčních řešení; Moderní trendy ve stavbě výrobních strojů.Obsah přednášek a cvičení po jednotlivých týdnech viz Courseware.

Získané způsobilosti

Studenti po absolvování předmětu jsou schopni:- aplikovat teoretické poznatky z oblasti výrobních strojů- zhodnotit klady i zápory základních představitelů výrobních strojů- rozpoznat a formulovat problémy týkající se konstrukce základních částí výrobních strojů (rámy, pohony, vedení)- aplikovat teoretické poznatky z klasické pružnosti a pevnosti a moderních software při návrhu jednotlivých částí výrobního stroje-

Literatura

Čechura, Milan; Staněk, Jiří. Tvářecí stroje : hydraulické lisy. 1. vyd. Plzeň : ZČU, 1999. ISBN 80-7082-480-8.Staněk, Jiří. Základy stavby výrobních strojů : tvářecí stroje. 1. vyd. Plzeň : Západočeská univerzita, 2001. ISBN 80-7082-738-6.Marek, Jiří. Konstrukce CNC obráběcích strojů. Vyd. 2., přeprac. a rozĹĄ. Praha : MM publishing, 2010. ISBN 978-80-254-7980-3.http://www.zcu.cz/pracoviste/vyd/online/Zaklady_stavby.pdf

Požadavky

Průběžné hodnocení: úspěšný test z oblasti obráběcích strojů a plnění podmínek na zadaném projektu z oblasti tvářecích strojůKonečné hodnocení:kombinovaná zkouška (písemná a ústní)- minimálně 75% účast na cvičeních- Prvních 6 týdnů semestru bude probírána problematika obráběcích strojů (OS). V šestém týdnu semestru si studenti napíší zápočtový test z oblasti (OS) (z problematiky probírané na cvičeních)- Druhých 6 týdnů semestru bude probírána problematika tvářecích strojů (TS). Studenti vypracovávají semestrální projekt - návrh vřetenového lisu- Ve 13. týdnu semestru mají možnost napsat opravný test z oblasti obráběcích strojů. Studenti mají možnost dvou opravných zápočtových testů.- Pro získání zápočtu je nutné úspěšně napsat test z obráběcích strojů a úspěšně odevzdat semestrální práci z tvářecích strojů.- K výsledkům z cvičení bude přihlíženo při nerozhodném výsledku u zkoušky.- Zkouška je formou testu. Při nerozhodném výsledku bude student zkoušen ještě ústně (pokud student nebude souhlasit s výsledným ohodnocením ze zkouškového testu, může zažádat o ústní přezkoušení)

Garant

Doc. Ing. Václava Lašová, Ph.D.

Vyučující

Doc. Ing. Václava Lašová, Ph.D.Doc. Ing. Jiří Staněk, CSc.Doc. Ing. Jan Hlaváč, Ph.D.Doc. Ing. Zdeněk Hudec, CSc.Doc. Ing. Václava Lašová, Ph.D.Doc. Ing. Jiří Staněk, CSc.