Jak Začít?

Máš v počítači zápisky z přednášek
nebo jiné materiály ze školy?

Nahraj je na studentino.cz a získej
4 Kč za každý materiál
a 50 Kč za registraci!




Předmět Základy dopr. a manipul. techniky (KKS / ZDMT)

Na serveru studentino.cz naleznete nejrůznější studijní materiály: zápisky z přednášek nebo cvičení, vzorové testy, seminární práce, domácí úkoly a další z předmětu KKS / ZDMT - Základy dopr. a manipul. techniky, Fakulta strojní, Západočeská univerzita v Plzni (ZČU).

Top 10 materiálů tohoto předmětu

Materiály tohoto předmětu

Materiál Typ Datum Počet stažení

Další informace

Obsah

Třídění dopravních prostředků. Silniční vozidla, kolejová vozidla, prostředky kombinované dopravy. Speciální dopravní prostředky. Mechanika jízdy vozidla, rovnováha sil a výkonů. Dynamika jízdy vozidla, rozjezd a dojezd vozidla. Základy mechaniky kolejové dopravy. Perspektivy kolejové dopravy. Manipulační prostředky a zařízení pro zdvih, pro pojezd, pro vykládku a nakládku. Dopravníky.Obsah přednášek a cvičení po jednotlivých týdnech viz Courseware.

Získané způsobilosti

Studenti po absolvování předmětu jsou schopni:- zhodnotit klady i zápory jednotlivých druhů dopravy a dopravních prostředků- uvést do souvislosti základní pojmy z oblasti dopravy a dopravních prostředků- analyzovat základní představitele dopravních prostředků- aplikovat teoretické poznatky z oblasti dopravních prostředků- rozpoznat a formulovat problémy týkající se základních částí dopravních prostředků

Literatura

Pohl, Rudolf. Dopravní prostředky. 1. vyd. Praha : ČVUT, 1999. ISBN 80-01-01811-3.Svoboda, Jiří. Teorie dopravních prostředků : vozidla silniční a terénní. 3. vyd. Praha : ČVUT, 1997. ISBN 80-01-01613-7.

Požadavky

Kritéria pro zkoušku :- udělený zápočet- zvládnutí přednesené látky

Garant

Doc. Ing. Ladislav Němec, CSc.

Vyučující

Ing. Jiří BartákIng. Vladislav Kemka, Ph.D.Ing. Vladislav Kemka, Ph.D.Ing. Jiří KořínekDoc. Ing. Ladislav Němec, CSc.