Jak Začít?

Máš v počítači zápisky z přednášek
nebo jiné materiály ze školy?

Nahraj je na studentino.cz a získej
4 Kč za každý materiál
a 50 Kč za registraci!




Předmět Systémové navrhování tech. produktů (KKS / ZKMA)

Na serveru studentino.cz naleznete nejrůznější studijní materiály: zápisky z přednášek nebo cvičení, vzorové testy, seminární práce, domácí úkoly a další z předmětu KKS / ZKMA - Systémové navrhování tech. produktů, Fakulta strojní, Západočeská univerzita v Plzni (ZČU).

Top 10 materiálů tohoto předmětu

Materiály tohoto předmětu

Materiál Typ Datum Počet stažení

Další informace

Obsah

Transformační a technické systémy a procesy. Technické produkty jako technické systémy pro realizaci transformačních procesů. Vlastnosti a kvalita technických systémů. Struktury technických systémů. Hlavní zásady pro docílení požadovaných vlastností technických systémů ?Design for X?. Konstrukční činnosti a jejich racionalizace. Konstruování strojů jako proces s cílem návrhu technických systémů s požadovanými vlastnostmi. Získané poznatky jsou tvořivě procvičovány na příkladech z praxe.Obsah přednášek a cvičení po jednotlivých týdnech viz Courseware.

Získané způsobilosti

Studenti jsou po absolvování předmětu schopni efektivně a účinně:- systematicky specifikovat celoživotní tržní i inherentní požadavky na konstruovaný technický produkt chápaný jako technický systém (TS) - systematicky řídit konstrukční projekt TS- kombinovat teoreticky podložené, instruktivní, intuitivní i zkusmé tvůrčí metody při konstruování TS- pracovat v interdisciplinárním týmu při integrovaném vývoji TS a využívat poznatky, nástroje i odborníky z ostatních technických, přírodních, sociálních i další podpůrných vědních i praktických oborů, - systematicky analyzovat, porovnat a vyhodnotit splnění systematicky specifikovaných požadavků a konstrukční konkurenceschopnosti navrženého, příp. existujícího TS se srovnatelnými TS včetně odpovídajících indikátorů rizik- systematicky zdokumentovat a prezentovat postup a výsledky konstrukčního návrhu TS, a tak mj. postupně vytvářet i systematickou konstrukční bázi znalostí.

Literatura

nullEder, Wolfgang Ernst; Hosnedl, Stanislav. Design engineering : a manual for enhanced creativity. Boca Raton : CRC Press, 2008. ISBN 978-1-4200-4765-3.Hubka. V., Eder, E. E. Engineering Design. Zürich: Heurista, 1992. ISBN 3-85693-026-4.Eder, Wolfgang Ernst; Hosnedl, Stanislav. Introduction to Design Engineering: Systematic Creativity and Management. CRC Press / Balkema, Taylor & Francis Group, Leiden, The Netherlands, 2010.

Požadavky

Získání zápočtu ze cvičení (s hodnocením):- minimálně 75% aktivní účast na cvičeních (pouze u denního studia)- splnění zadání semestrálního projektu nejpozději v mezním termínuSložení zkoušky (kombinovaná, písemná a ústní):- udělený zápočet- zvládnutí poznatků daných osnovou předmětu a jejich tvůrčí aplikace v semestrálním projektu

Garant

Prof. Ing. Stanislav Hosnedl, CSc.

Vyučující

Prof. Ing. Stanislav Hosnedl, CSc.Prof. Ing. Stanislav Hosnedl, CSc.