Jak Začít?

Máš v počítači zápisky z přednášek
nebo jiné materiály ze školy?

Nahraj je na studentino.cz a získej
4 Kč za každý materiál
a 50 Kč za registraci!




Předmět Základy stavby výrobních strojů (KKS / ZSVS)

Na serveru studentino.cz naleznete nejrůznější studijní materiály: zápisky z přednášek nebo cvičení, vzorové testy, seminární práce, domácí úkoly a další z předmětu KKS / ZSVS - Základy stavby výrobních strojů, Fakulta strojní, Západočeská univerzita v Plzni (ZČU).

Top 10 materiálů tohoto předmětu

Materiály tohoto předmětu

Materiál Typ Datum Počet stažení

Další informace

Obsah

Předmět je zaměřen na následující oblasti:historický vývoj výrobních strojů ve světě; výrobní stroje - základní pojmy a definice; energetická bilance pracovního cyklu, účinnost pracovního cyklu; význam a použití výrobních strojů; základní druhy obráběcích a tvářecích strojů; konstrukční provedení základních částí výrobních strojů.Obsah přednášek a cvičení po jednotlivých týdnech viz Courseware.

Získané způsobilosti

Studenti po absolvování předmětu jsou schopni:- analyzovat jednotlivé etapy ve vývoji tvářecích (TS) a obráběcích (OS) strojů - odhadnout další vývoj v konstrukci výrobních strojů- aplikovat teoretické poznatky z oblasti energetické bilance výrobního stroje na konkrétních problémech při návrhu výrobního stroje- uvést do souvislosti základní pojmy z oblasti TS a OS- analyzovat základní představitele TS a OS - zhodnotit klady i zápory základních představitelů TS a OS- vytvořit kinematická schémata základních představitelů TS a OS

Literatura

Staněk, Jiří. Základy stavby výrobních strojů : tvářecí stroje. 1. vyd. Plzeň : Západočeská univerzita, 2001. ISBN 80-7082-738-6.Kubíček, Josef. Konstrukce a výpočty obráběcích strojů. 1. vyd. Plzeň : ZČU, 1994. ISBN 80-7082-146-9.Jiří Staněk. Přednášky z předmětu ZSVS (tvářecí stroje) v elektronické podobě. ZČU v Plzni, 2012. Čechura, Milan; Staněk, Jiří. Tvářecí stroje : hydraulické lisy. 1. vyd. Plzeň : ZČU, 1999. ISBN 80-7082-480-8.http://www.zcu.cz/pracoviste/vyd/online/Zaklady_stavby.pdfKubíček, Josef. Základy stavby výrobních strojů : obráběcí stroje. 1. vyd. Plzeň : Západočeská univerzita, 2001. ISBN 80-7082-710-6.

Požadavky

Průběžné hodnocení: úspěšné testy z oblasti tvářecích a obráběcích strojůKonečné hodnocení:kombinovaná zkouška (písemná a ústní)- minimálně 75% účast na cvičeních- Prvních 6 týdnů semestru bude probírána problematika tvářecích strojů (TS). V šestém týdnu semestru si studenti napíší zápočtový test z oblasti (TS) (z problematiky probírané na cvičeních)- Druhých 6 týdnů semestru bude probírána problematika obráběcích strojů (OS). Ve dvanáctém týdnu semestru si studenti napíší zápočtový test z oblasti (OS) (z problematiky probírané na cvičeních)- Studenti mají možnost dvou opravných zápočtových testů- Pro získání zápočtu je nutné úspěšně napsat test z tvářecích i obráběcích strojů. - K výsledkům testů bude přihlíženo při nerozhodném výsledku u zkoušky.- Zkouška je formou testu z oblasti TS a OS. Při nerozhodném výsledku bude student zkoušen ještě ústně (pokud student nebude souhlasit s výsledným ohodnocením ze zkouškového testu, může zažádat o ústní přezkoušení)

Garant

Doc. Ing. Jiří Staněk, CSc.

Vyučující

Doc. Ing. Jan Hlaváč, Ph.D.Doc. Ing. Václava Lašová, Ph.D.Doc. Ing. Jiří Staněk, CSc.Ing. Tomáš DrexlerDoc. Ing. Jan Hlaváč, Ph.D.Doc. Ing. Václava Lašová, Ph.D.Ing. Luboš LimbergDoc. Ing. Jiří Staněk, CSc.