Jak Začít?

Máš v počítači zápisky z přednášek
nebo jiné materiály ze školy?

Nahraj je na studentino.cz a získej
4 Kč za každý materiál
a 50 Kč za registraci!




Předmět Basketbal (KTS / BA)

Na serveru studentino.cz naleznete nejrůznější studijní materiály: zápisky z přednášek nebo cvičení, vzorové testy, seminární práce, domácí úkoly a další z předmětu KTS / BA - Basketbal, Fakulta strojní, Západočeská univerzita v Plzni (ZČU).

Top 10 materiálů tohoto předmětu

Materiály tohoto předmětu

Materiál Typ Datum Počet stažení

Další informace

Obsah

Předmět je určen pro začátečníky, pokročilé i pro hráče nejvyšší výkonnosti. Výuka je zaměřena na základní herní činnosti jednotlivce, na technicko-taktické dovednosti a na přípravu reprezentace.Základní skupina-začátečníci - herní činnosti jednotlivceSkupina pokročilí -a)opakování herních činností jednotlivceb)herní kombinaceSkupina pro hráče s nejvyšší výkonosti -a) opakování HČJb) prohloubení herních kombinacíc) herní systémy družstva

Získané způsobilosti

Začátečníci získají základní herní činnosti jednotlivce:a/útočné-driblink,střelba,přihrávka, uvolnění s míčem na místě a v pohybu b/obranné-krytí útočníka na místě, v pohybu a při střelběPokročílí-prohloubení základních herních činností jednotlivce a seznámení s útočnými a Obrannými kombinacemi.Studenti-reprezentanti-příprava na VŠ přebory a České akademické hry.Nácvik útočných a obranných kombinací..Společné pro všechny výkonnostní skupiny je prohloubení kondiční přípravy.Zejména rozvojsilových,rychlostních a vytrvalostních schopností.

Literatura

Velenský, Michal. Basketbal : herní trénink, kondiční trénink, technika, taktika. Praha : Grada, 1999. ISBN 80-7169-834-2.Dobrý, Lubomír. Košíková : teorie a didaktika. Praha : Státní pedagogické nakladatelství, 1980. ISBN null.

Požadavky

Zápis do TV provádějí studenti podle svého zájmu, schopností a sportovních dovedností.Podmínkou udělení zápočtu je respektování pravidel účasti na výuce, daných studijním řádem KTS ZČU.Zápočet se přiznává za aktivní účast v semestrálních hodinách výuky TV ve zvolené sportovní specializaci.Základním předpokladem je pravidelná docházka a aktivní přístup k výuce. Nepravidelná docházka a pasivní přístup k výuce zcela vylučují možnost udělení zápočtu a získání kreditů.V případě absence nepřesahující 30% účasti na výuce má student možnost zdůvodněné a omluvené absence nahradit a získat tak zápočet.

Garant

Mgr. Tomáš Tománek

Vyučující

Mgr. Roman BenešMgr. Tomáš Tománek