Jak Začít?

Máš v počítači zápisky z přednášek
nebo jiné materiály ze školy?

Nahraj je na studentino.cz a získej
4 Kč za každý materiál
a 50 Kč za registraci!




Předmět Badminton (KTS / BD)

Na serveru studentino.cz naleznete nejrůznější studijní materiály: zápisky z přednášek nebo cvičení, vzorové testy, seminární práce, domácí úkoly a další z předmětu KTS / BD - Badminton, Fakulta strojní, Západočeská univerzita v Plzni (ZČU).

Top 10 materiálů tohoto předmětu

Materiály tohoto předmětu

Materiál Typ Datum Počet stažení

Další informace

Obsah

Výuka je zaměřena na zákl. technické dovednosti, taktiku hry a fyzickou přípravu. Obsah se modifikuje podle herní vyspělosti studentů pro začátečníky, pokročilé a pro akademickou reprezentaci.1. technika zákl. badmintonových úderů2. pohyb po hřišti3. taktika hry4. speciální tělesná příprava

Získané způsobilosti

Začátečník by měl být schopen sehrát utkání podle pravidel a podle metodické řady v základním provedení úderů a podle určeného taktického plánu.Pokročilí a reprezentanti umí zorganizovat jednoduchý badm. turnaj a odehrát jej podle individuálních technicko-taktických dovedností.

Literatura

Mendrek, Tomasz. Badminton : technika, trénink, výběr z pravidel. 1. vyd. Praha : Grada, 2003. ISBN 80-247-0578-8.Vychytil Milan. Badminton. 1983.

Požadavky

Zápis do TV provádějí studenti podle svého zájmu, schopností a sportovních dovedností.Podmínkou udělení zápočtu je respektování pravidel účasti na výuce, daných studijním řádem KTS ZČU.Zápočet se přiznává za aktivní účast v semestrálních hodinách výuky TV ve zvolené sportovní specializaci.Základním předpokladem je pravidelná docházka a aktivní přístup k výuce. Nepravidelná docházka a pasivní přístup k výuce zcela vylučují možnost udělení zápočtu a získání kreditů.V případě absence nepřesahující 30% účasti na výuce má student možnost zdůvodněné a omluvené absence nahradit a získat tak zápočet.

Garant

PaedDr. Vlastimil Mášek

Vyučující

Mgr. Jaroslav KovaříkPaedDr. Vlastimil MášekMgr. Ondřej Vodrážka