Jak Začít?

Máš v počítači zápisky z přednášek
nebo jiné materiály ze školy?

Nahraj je na studentino.cz a získej
4 Kč za každý materiál
a 50 Kč za registraci!




Předmět Bodyforming (KTS / BF)

Na serveru studentino.cz naleznete nejrůznější studijní materiály: zápisky z přednášek nebo cvičení, vzorové testy, seminární práce, domácí úkoly a další z předmětu KTS / BF - Bodyforming, Fakulta strojní, Západočeská univerzita v Plzni (ZČU).

Top 10 materiálů tohoto předmětu

Materiály tohoto předmětu

Materiál Typ Datum Počet stažení

Další informace

Obsah

Moderní pohybové formy jsou určeny pro studenty všech fakult a ročníků, pro začátečníky i pokročilé, kteří si chtějí zacvičit při moderní hudbě. Cvičení je zaměřené na formování postavy, zlepšení koordinace a kardiovaskulárního systému těla.

Získané způsobilosti

Začátečníci i pokročilí projdou různými formami cvičení, vyzkoušejí si jak aerobik, tak i posilování bez náčiní i s náčiním a strečink.

Literatura

Skopová, Marie. Aerobik: kompletní průvodce/. Grada, 2008. ISBN 978-80-247-1746-3.Hájková, Jana. Aerobik - soutěžní formy : kompletní průvodce tréninkem. Praha : Grada, 2006. ISBN 80-247-1311-X.Kuhnertová Ch. Dokonalá postava. Ottovo nakladatelství Praha , 2000. Zítko, Miroslav; Skopová, Marie. Fit sestavy : protahovací, relaxační, posilovací, mobilizační. 1. vyd. Praha : Olympia, 1999. ISBN 80-7033-609-9.Bursová, M. Kompenzační cvičení. Praha: Grada,, 2005. Buzková, Klára. Strečink : 240 cvičení pro dokonalé protažení celého těla. Praha : Grada, 2006. ISBN 80-247-1342-X.

Požadavky

Zápis do TV provádějí studenti podle svého zájmu, schopností a sportovních dovedností.Podmínkou udělení zápočtu je respektování pravidel účasti na výuce, daných studijním řádem KTS ZČU.Zápočet se přiznává za aktivní účast v semestrálních hodinách výuky TV ve zvolené sportovní specializaci.Základním předpokladem je pravidelná docházka a aktivní přístup k výuce. Nepravidelná docházka a pasivní přístup k výuce zcela vylučují možnost udělení zápočtu a získání kreditů.V případě absence nepřesahující 30% účasti na výuce má student možnost zdůvodněné a omluvené absence nahradit a získat tak zápočet.

Garant

Mgr. Tomáš Tománek

Vyučující

PaedDr. Zbyslav BenešMgr. Jaroslav Kovařík