Jak Začít?

Máš v počítači zápisky z přednášek
nebo jiné materiály ze školy?

Nahraj je na studentino.cz a získej
4 Kč za každý materiál
a 50 Kč za registraci!




Předmět Fotbal (KTS / FO)

Na serveru studentino.cz naleznete nejrůznější studijní materiály: zápisky z přednášek nebo cvičení, vzorové testy, seminární práce, domácí úkoly a další z předmětu KTS / FO - Fotbal, Fakulta strojní, Západočeská univerzita v Plzni (ZČU).

Top 10 materiálů tohoto předmětu

Materiály tohoto předmětu

Materiál Typ Datum Počet stažení

Další informace

Obsah

Předmět je určen pro studenty všech fakult a ročníků, pro začátečníky i pokročilé, kteří mají zájem o tuto hru. Podle stupně dosažené úrovně je výuka zaměřena na všestranný tělesný a pohybový rozvoj a na zvládnutí základní futsalové techniky a taktiky.1. Základní skupina:a) tělesná příprava-rozvoj základních motorických dovedností se zaměřením na rychlost, obratnost a sílub) technicko-taktická příprava-nácvik HČJc) teoretická příprava-pravidla hry2. Výkonnostní skupina:a) rozvoj základních motorických dovednostíb) zdokonalení technické stránky herní činnostic) zdokonalení taktické části, systém hry

Získané způsobilosti

Pro začátečníky - Student si osvojí základní futsalové dovednosti ( vedení míče, zpracování míče, přihrávání, střelba), které je schopen uplatnit ve hře.Rozvoj taktických schopností. Zvýšení fyzické zdatnosti. Seznámení s pravidly futsalu.Pokročilý student - Zdokonalení futsalových dovedností (vedení míče, zpracování míče, přihrávání, střelba)které je schopen uplatnit ve hře, Zlepšení taktických schopností, zvýšení fyzické zdatnosti, možnost reprezentovat ZČU na akademických hrách

Literatura

Pravidla futsalu. Pravidla kopané : Platná od 1. 9. 1984. 2. vyd. Praha : Olympia, 1985. Stříž Michal. Technicko - taktické zkušenosti.

Požadavky

Zápis do TV provádějí studenti podle svého zájmu, schopností a sportovních dovedností.Podmínkou udělení zápočtu je respektování pravidel účasti na výuce, daných studijním řádem KTS ZČU.Zápočet se přiznává za aktivní účast v semestrálních hodinách výuky TV ve zvolené sportovní specializaci.Základním předpokladem je pravidelná docházka a aktivní přístup k výuce. Nepravidelná docházka a pasivní přístup k výuce zcela vylučují možnost udělení zápočtu a získání kreditů.V případě absence nepřesahující 30% účasti na výuce má student možnost zdůvodněné a omluvené absence nahradit a získat tak zápočet.

Garant

Mgr. Jaroslav Kovařík

Vyučující

Mgr. Pavel KielbergerMgr. Jaroslav KovaříkMgr. Jiří Valachovič