Jak Začít?

Máš v počítači zápisky z přednášek
nebo jiné materiály ze školy?

Nahraj je na studentino.cz a získej
4 Kč za každý materiál
a 50 Kč za registraci!




Předmět Lyžování- sjezdové (KTS / LS)

Na serveru studentino.cz naleznete nejrůznější studijní materiály: zápisky z přednášek nebo cvičení, vzorové testy, seminární práce, domácí úkoly a další z předmětu KTS / LS - Lyžování- sjezdové, Fakulta strojní, Západočeská univerzita v Plzni (ZČU).

Top 10 materiálů tohoto předmětu

Materiály tohoto předmětu

Materiál Typ Datum Počet stažení

Další informace

Obsah

ÚObsahem výuky je základní tělesná příprava, kondiční běhy, kondiční posilování a spec. lyžařská cvičení pro rozvoj síly, rychlosti, obratnosti a vytrvalosti. Doplňkem jsou sportovní hry v základní formě.

Získané způsobilosti

Studenti by měli být schopni absolvovat 3 ? 6ti denní lyžařské kurzy s intenzivní výukou lyžování nebo snowboardingu a zvládnout metodickou řadu základní etapy sjezd. lyžování a snowboardingu.

Literatura

Jelen,Kohoutek, Příbramský. Biomechanika alpských disciplin. FTVS UK , 2001. Příbramský, Miloš. Lyžování : základní lyžařská průprava, alpské lyžování, carving. 1. vyd. Praha : Grada, 1999. ISBN 80-7169-786-9.Kolektiv. Technika sjíždění a zatáčení. FTVS UK Praha , 2005. Soukup. Lyžování. 1991. Pospíšil, Podešva. Pravidla lyž. závodů. SLČR, 1997.

Požadavky

Zápis do TV provádějí studenti podle svého zájmu, schopností a sportovních dovedností.Podmínkou udělení zápočtu je respektování pravidel účasti na výuce, daných studijním řádem KTS ZČU.Zápočet se přiznává za aktivní účast v semestrálních hodinách výuky TV ve zvolené sportovní specializaci.Základním předpokladem je pravidelná docházka a aktivní přístup k výuce. Nepravidelná docházka a pasivní přístup k výuce zcela vylučují možnost udělení zápočtu a získání kreditů.V případě absence nepřesahující 30% účasti na výuce má student možnost zdůvodněné a omluvené absence nahradit a získat tak zápočet.

Garant

PaedDr. Vlastimil Mášek