Jak Začít?

Máš v počítači zápisky z přednášek
nebo jiné materiály ze školy?

Nahraj je na studentino.cz a získej
4 Kč za každý materiál
a 50 Kč za registraci!




Předmět Angiografie a intervenční radiologie 2 (KAZ / AIR2K)

Na serveru studentino.cz naleznete nejrůznější studijní materiály: zápisky z přednášek nebo cvičení, vzorové testy, seminární práce, domácí úkoly a další z předmětu KAZ / AIR2K - Angiografie a intervenční radiologie 2, Fakulta zdravotnických studií, Západočeská univerzita v Plzni (ZČU).

Top 10 materiálů tohoto předmětu

Materiály tohoto předmětu

Materiál Typ Datum Počet stažení

Další informace

Obsah

1. AG mozku.2. Spinální AG.3. Pneumoangiografie.4. Flebografie pánevní.5. Flebografie dutých žil.6. Flebografie končetinová.7. Flebografie AV dialyzačních píštělí.8. Lymfografie.9. Embolizace.10. Trombolýza.11. Biopsie tenkou jehlou a core-cut.12. Drenáže.13. Nefrostomie.14. PTC a PTD.15. Dilatace stenoz jícnu.16. Opakování.

Získané způsobilosti

Indikace diagnostických angiografií a radiointervenčních výkonů, znalost používané diagnostické techniky a instrumentaria, základní postupy a použití instrumentaria při diagnostických cévních a intervenčních vaskulárních a nevaskulárních výkonech obecně a v specificky v jednotlivých oblastech.

Literatura

Boudný, Jaroslav; Válek, Vlastimil. Moderní diagnostické metody. IV. díl, Instrumentárium k intervenčním výkonům. Vyd. 1. Brno : Institut pro další vzdělávání pracovníků ve zdravotnictví, 2000. ISBN 80-7013-298-1.Nekula, J. a spol. Radiologie. . , 2001. ISBN .Krajina, A., Hlava, A. Angiografie. Krajina, A., Peregrin, H., a kol. Intervenční radiologie - miniinvazivní terapie.

Požadavky

Aktivní účast na přednáškách, splnění podmínek zápočtového testu nebo ústního přezkoušení.

Garant

Doc. MUDr. Boris Kreuzberg, CSc.

Vyučující

Doc. MUDr. Boris Kreuzberg, CSc.MUDr. Petr Schmiedhuber