Jak Začít?

Máš v počítači zápisky z přednášek
nebo jiné materiály ze školy?

Nahraj je na studentino.cz a získej
4 Kč za každý materiál
a 50 Kč za registraci!




Předmět Aplikace v energetice (KAZ / APE)

Na serveru studentino.cz naleznete nejrůznější studijní materiály: zápisky z přednášek nebo cvičení, vzorové testy, seminární práce, domácí úkoly a další z předmětu KAZ / APE - Aplikace v energetice, Fakulta zdravotnických studií, Západočeská univerzita v Plzni (ZČU).

Top 10 materiálů tohoto předmětu

Materiály tohoto předmětu

Materiál Typ Datum Počet stažení

Další informace

Obsah

Přednášky:1. Vývoj světové genetiky od pravěku do současnosti. Energetická současnost z hlediska potřeb lidstva. Výhled do roku 2050, 2100 a popis metod energetického zajištění v tomto století.2. Přehled současných lidstvu známých metod uvolňování energie a metody její transformace do tepelného a elektrického projevu.3. Ekologická energie (vítr, geotermální, příliv, odliv, Slunce, chemie, atomové jádro).4. Prognóza lidských energických potřeb.5. Vývoj technologických prostředků ekologické energie v 21. století.6. Vývoj technologických prostředků neekologických forem energie v 21. století.7. Prognózy výhledu vývoje všech principů a reálných prostředků výroby (uvolňování) energie.8. Energetické zajištění moderního a perspektivního zdravotnictví.9. Úkoly úspor energetických spotřeb v novodobém zdravotnictví.Cvičení:1. Bilanční výpočty spotřeb energie v definovaném zdravotnickém zařízení. Úvahy o sporných opatřeních při zachování provozní kvality práce.2. Seznámení se celosvětovou prognózou vývoje spotřeb energii. Diskuze k účelnosti a reálnému výsledku.3. Ekologické energie v 21. století. Diskuze.4. Rozbor prognózy lidských potřeb v 21. století. Diskuze.5. Neekologické formy získávání energie. Zamořování planety.6. Perspektivní zdravotnictví a energetické požadavky. Diskuze.7. Hodnocení energetických úspor ve vazbě na vývoj a strukturu lidstva.8. Diskuze k otevřeným problémům ekologie a energetiky.9. Diskuze, hodnocení a výstupy energetiky v 21. století.

Získané způsobilosti

Přehled o energetické situaci na zemi a seznámení se s energetickými variantami v budoucnosti.

Literatura

Borlein, M. Kerntechnik. Erlagen: Nogel, 2009. Solární technické systémy. Clinate of inovation. Praha: Viezsmann, 2009. Souhrn přednášek na FST ZČU, KKE, Plzeň 2005-2011. Plzeň. Hau, E. Windkraftaulagen. Heidelburg: Spinger Verlag, 1988.

Požadavky

Aktivní účast na výuce. Splnění podmínek zkoušení.

Garant

Prof. Dr. Ing. Josef Kott, DrSc.

Vyučující

Prof. Dr. Ing. Josef Kott, DrSc.Prof. Dr. Ing. Josef Kott, DrSc.