Jak Začít?

Máš v počítači zápisky z přednášek
nebo jiné materiály ze školy?

Nahraj je na studentino.cz a získej
4 Kč za každý materiál
a 50 Kč za registraci!




Předmět Hygiena dětí a mladistvých (KAZ / HDM)

Na serveru studentino.cz naleznete nejrůznější studijní materiály: zápisky z přednášek nebo cvičení, vzorové testy, seminární práce, domácí úkoly a další z předmětu KAZ / HDM - Hygiena dětí a mladistvých, Fakulta zdravotnických studií, Západočeská univerzita v Plzni (ZČU).

Top 10 materiálů tohoto předmětu

Materiály tohoto předmětu

Materiál Typ Datum Počet stažení

Další informace

Obsah

Obsah přednášek:1. Úvod do oboru HDM2. Etapy vývoje dítěte, fyziologické a anatomické zvláštnosti3. Základní charakteristiky zdravotního stavu, rizika, možnosti prevence4. Výchova ke zdravému životnímu stylu5. Základní hygienické požadavky na výstavbu a provoz zařízení6. Základní hygienické a fyziologické požadavky na výživu a stravování7. Základní hygienické požadavky na rekreaci dětí a mládežeObsah cvičení:Zimní semestr:1. Státní zdravotní dozor ve školských zařízeních a provozovnách2. Státní zdravotní dozor v zařízeních sociálně výchovné činnosti a v zařízeních pro děti vyžadující okamžitou pomoc; Státní zdravotní dozor nad dodržováním podmínek na pracovištích učňů3. Státní zdravotní dozor nad dodržováním podmínek pro pořádání zotavovacích akcí4. Státní zdravotní dozor v provozovnách stravovacích služeb pro děti a dorost.5.Test; Preventivní dozor, činnost OOVZ jako dotčeného orgánu státní správy, projektová dokumentace6. Protokol o kontrolním zjištění, požadavky a náležitosti7. Test;Odběry vzorků, měření škodlivin a fyzikálních faktorů prostředí8. Aplikace evropského práva, systémy rychlého varování, HACCP

Získané způsobilosti

Student má znalosti pro vedení správního řízeníStudent zná rizika a závažnost zátěže dětí a mladistvých ve vzutahu k rizikovým faktorům životních a pracovních podmínekProkáže znalosti o možnostech předcházení vzniku závažných zdravotních rizikStudent má znalosti v problematice posuzování projektové dokumentace týkající se zařízení pro děti a mládežStudent zná platnou legislativu vztahující se k dané problematice.

Literatura

Bencko, V. a kol. Hygiena. Zothová j. a kol. Hygiena dětí a dorostu. IDVZP Brno, 1995. nařízení vlády č. 361/2007 Sb. vyhláška č. 106/2001 Sb. vyhláška č. 137/2004 Sb. vyhláška č. 252/2004 Sb. vyhláška č. 410/2005 Sb. vyhláška č.38/2001 Sb. vyhláška 135/2004 Sb.

Požadavky

Zápočet z praktických cvičení, úspěšnost testů 60%Zpracování tématické práce u studentů s individuálním studiem pro získání zápočtu; téma práce bude dohodnuto vždy individuálnědocházka 90% mimo individ.studium a prokázanou absenci (nemoc, vážné rodinné důvody apod.)

Garant

Doc. Ing. Zdeněk Zloch, CSc.

Vyučující

MUDr. Josef KlepáčMUDr. Josef Klepáč