Jak Začít?

Máš v počítači zápisky z přednášek
nebo jiné materiály ze školy?

Nahraj je na studentino.cz a získej
4 Kč za každý materiál
a 50 Kč za registraci!




Předmět Hygiena a ekologie vody (KAZ / HEV)

Na serveru studentino.cz naleznete nejrůznější studijní materiály: zápisky z přednášek nebo cvičení, vzorové testy, seminární práce, domácí úkoly a další z předmětu KAZ / HEV - Hygiena a ekologie vody, Fakulta zdravotnických studií, Západočeská univerzita v Plzni (ZČU).

Top 10 materiálů tohoto předmětu

Materiály tohoto předmětu

Materiál Typ Datum Počet stažení

Další informace

Obsah

Přednášky:1.-2. Popis a definice vodních ekosystémů.3.-5. Vodní společenstva, jejich nároky a význam pro vodní ekosystémy.6.-8. Eutrofické ovlivnění vodních ekosystémů a jeho vliv na kvalitu vody.9.-11. Hygienický význam vodních ekosystémů - rizika ovlivnění lidského zdraví.12.-13. Legislativa v oblasti vody.14.-15. Rozdělení vody, požadavky na její kvalitu, ukazatele hodnocení vody.Cvičení:Exkurze do úpravny pitné vod.Exkurze k využívanému vodnímu ekosystému, popis odběru vzorku vody a vysvětlení významu jednotlivých sledovaných ukazatelů.

Získané způsobilosti

Absolvent bude seznámen se základními funkcemi vodních ekosystémů, možnostmi jejich využití a ovlivnění, metodikou odběru vody, vyhodnocení laboratorního rozboru a základními ukazateli kvality vody.

Literatura

Kubíček F., Lellák J. Hydrobiologie. Hygienické aspekty živých dějů ve vodách. Praha: Aviceum. Zelinka, M., Kubíček, F. základní aplikované hydrobiologie. Brno: Skripta UJEP, 1980.

Požadavky

Aktivní účast na výuce, zápočtový test.

Garant

Doc. Ing. Zdeněk Zloch, CSc.

Vyučující

Ing. Jaroslava JenčováMUDr. Pavel Sedláček