Jak Začít?

Máš v počítači zápisky z přednášek
nebo jiné materiály ze školy?

Nahraj je na studentino.cz a získej
4 Kč za každý materiál
a 50 Kč za registraci!




Předmět Hygiena životního prostředí 2 (KAZ / HZP2)

Na serveru studentino.cz naleznete nejrůznější studijní materiály: zápisky z přednášek nebo cvičení, vzorové testy, seminární práce, domácí úkoly a další z předmětu KAZ / HZP2 - Hygiena životního prostředí 2, Fakulta zdravotnických studií, Západočeská univerzita v Plzni (ZČU).

Top 10 materiálů tohoto předmětu

Materiály tohoto předmětu

Materiál Typ Datum Počet stažení

Další informace

Obsah

Přednášky:1. člověk a životní prostředí2. životního prostředí a potravinové řetězce3. vliv chem.látek na zdraví4. biologicky hodnotné látky v přírodě5. hygienické požadavky na pitnou vodu6. biologické agens v životním prostředí a zdraví člověka7. vybrané historické ekologické a zdravotní případy8. antropogenní vlivy na zdraví člověka z pohledu měnícího se prostředí9.hlavní zdroje zdravotních zátěží ve městech10. aktuální otázky životního prostředíCvičení:1.bioindikátory, biomonitoring2. řešení negativ průmyslového zemědělství a potravinářství3. vybrané znečišťující látky v životním prostředí I,II4. preventivní snahy v epidemiologii chorob hromadného výskytu a ŽP5. ochrana vod, rekreační vody a pitné vody6. typické nákazy s přírodní ohniskovostí, ochrana dětských pískovišť7. proces posuzování vlivů na životní prostředí a zdraví člověka EIA 8. ochrana před elmag.zářením9. řešení dopravní problematiky10. shrnutí legislativních a dalších opatření k ochraně životního prostředí v souvislosti se zdravím

Získané způsobilosti

Vysvětlit systém jednoty organismu a prostředí.Definovat vztah životního prostředí k lidskému organismu. Znát zdravotní rizika, umět je interpretovat.Klasifikovat systémy hygienické služby.Získat přehled o koncepci a práci ve všech základních hygienických oborech, o jejich vzájemné vazbě, o nutnosti komplexního přístupu k řešeným problémům.Pracovat s aktuální legislativou a využívat ji spolu s odbornými poznatky k prosazování ochrany veřejného zdraví.Orientovat se v dané problematice.Využívat získaných poznatků v praxi na všech úrovních tvorby a řízení ochrany životního prostředí.

Literatura

Klein, O., Bencko, V. : Ekologie člověka a zdraví. MŽP ČR Praha., 1996. Bencko, V. a kol. Hygiena. Klein, O. Hygiena životního prostředí 1. vyd. Praha: Karolinum, 1990.

Požadavky

Požadavky ke splnění zkoušky:docházka 90%Seminární práce a její prezentacePísemný test splněný na 70 % Ústní zkouška

Garant

Doc. Ing. Zdeněk Zloch, CSc.

Vyučující

MUDr. Pavel SedláčekMUDr. Pavel Sedláček