Jak Začít?

Máš v počítači zápisky z přednášek
nebo jiné materiály ze školy?

Nahraj je na studentino.cz a získej
4 Kč za každý materiál
a 50 Kč za registraci!




Předmět Klinická dozimetrie (KAZ / KDOK2)

Na serveru studentino.cz naleznete nejrůznější studijní materiály: zápisky z přednášek nebo cvičení, vzorové testy, seminární práce, domácí úkoly a další z předmětu KAZ / KDOK2 - Klinická dozimetrie, Fakulta zdravotnických studií, Západočeská univerzita v Plzni (ZČU).

Top 10 materiálů tohoto předmětu

Materiály tohoto předmětu

Materiál Typ Datum Počet stažení

Další informace

Obsah

1. Integrující metody detekce a dozimetrie.2. Veličiny interakce ionizujícího záření.3. Dozimetrické veličiny.4. Biologické účinky a veličiny ochrany před zářením.

Získané způsobilosti

Absolvent získá přehled o detektorech a možnostech detekce a měření ionizujícího záření, dozimetrii a veličinách a jednotkách v dozimetrii a ochraně před zářením.Absolvent bude schopen orientovat se v problematice detekce a měřeni ionizujícího záření.

Literatura

ČSN ISO 31-10 Veličiny a jednotky - část 10: Jaderné reakce a ionizující záření. ČSN ISO 31-9 Veličiny a jednotky - část 9: Atomová a jaderná fyzika. SÚJB Metodické pokyny a doporučení: Zavedení systému jakosti při využívání významných zdrojů ionizujícího záření v radioterapii - stanovení absorbované dávky v léčbě vnějšími svazky záření. ISBN újb.Gerndt, J. Detektory ionizujícího záření. Musílek, L., Šeda, J., Trousil, J. Dozimetrie ionizujícího záření (Integrující metody). Kolektiv autorů. Principy a praxe radiační ochrany. Hála, J. Radioaktivita, ionizující záření, jaderná energie. Konvoj, 1998. Podzimek, F. Radiologická fyzika - Příklady a otázky. Sabol, J. Základy dozimetrie.

Požadavky

Splnění podmínek zápočtového testu, ústní přezkoušení.

Garant

Ing. Jan Mužík