Jak Začít?

Máš v počítači zápisky z přednášek
nebo jiné materiály ze školy?

Nahraj je na studentino.cz a získej
4 Kč za každý materiál
a 50 Kč za registraci!




Předmět Klinická dozimetrie 1 (KAZ / KDOZ1)

Na serveru studentino.cz naleznete nejrůznější studijní materiály: zápisky z přednášek nebo cvičení, vzorové testy, seminární práce, domácí úkoly a další z předmětu KAZ / KDOZ1 - Klinická dozimetrie 1, Fakulta zdravotnických studií, Západočeská univerzita v Plzni (ZČU).

Top 10 materiálů tohoto předmětu

Materiály tohoto předmětu

Materiál Typ Datum Počet stažení

Další informace

Obsah

Obsahové zaměření cvičení:1. Principy detekce ionizujícího záření jako výsledek interakce ionizujícího záření2. Dozimetrie ionizujícího záření-veličiny a jednotky3. Absolutní vs. relativní dozimetrie4. Plynové dozimetry, zejména ionizační komory5. Scintilační dozimetry6. Termoluminiscenční dozimetrie7. Polovodičové dozimetry8. Kalorimetry9. Fantomy-vodní a plastikové, jednoduché a automatické10. Rozdělení dozimetrie-in-vivo a in-vitro11. Vyhodnocování naměřených dat12. Systém kontrol-zkoušky provozní stálosti a zkoušky dlouhodobé stability

Získané způsobilosti

Vysvětlit interakci ionizujícího záření s látkovým prostředím, jaderné reakce.Definovat veličiny a jednotky.Objasnit rozdíly mezi plynovými, scintilačními a polovodičovými detektory.Znát filmovou dozimetrii a integrální dozimetrické metody, absolutní dozimetrie kalorimetry.Umět vyhodnocovat naměřená data.Definovat rozdíly mezi zkouškami provozní stálosti a zkouškami dlouhodobé stability.

Literatura

Biomedical Dosimetry.

Požadavky

Splnění podmínek zápočtového testu na 75%

Garant

Ing. Jan Mužík

Vyučující

Ing. Jan Mužík