Jak Začít?

Máš v počítači zápisky z přednášek
nebo jiné materiály ze školy?

Nahraj je na studentino.cz a získej
4 Kč za každý materiál
a 50 Kč za registraci!




Předmět Komunikace 1 (KAZ / KOM1)

Na serveru studentino.cz naleznete nejrůznější studijní materiály: zápisky z přednášek nebo cvičení, vzorové testy, seminární práce, domácí úkoly a další z předmětu KAZ / KOM1 - Komunikace 1, Fakulta zdravotnických studií, Západočeská univerzita v Plzni (ZČU).

Top 10 materiálů tohoto předmětu

Materiály tohoto předmětu

Materiál Typ Datum Počet stažení

Další informace

Obsah

Přednášky:Obsah:1. Sociální percepce, interakce a komunikace.2. Seznamovací techniky.3. Verbální komunikace.4. Veřejného vystoupení.5. Komunikace s pacientem.6. Nácvik komunikace s pacientem.7.-8. Seminární práce (RAS2)9. Asertivita.10. Techniky na verbální komunikaci.11. Chyby v komunikaci.

Získané způsobilosti

Absolvent bude schopen si osvojit zásady normální a pracovní komunikace a bude schopen se vyvarovat stereotypu informačních a komunikačních bariér.

Literatura

Venglářová M.,Mahrová G.. Komunikace pro zdravotní sestry. Praha Grada, 2006. Pokorná, A. Komunikace se seniory. Praha: Grada Publishing, 2010. Schneiderová, A., Schneider, M. Komunikační dovednosti. Ostrava: Ostrav.univerzita, 2004. Linhartová, V. Praktická komunikace v medicíně. Praha: Grada, 2007. Janáčková, L., Pavlát, J. Psychologické aspekty zdravotnické komunikace. Brno: Masarykova univerzita, 2007. Hierhold, E. Rétorika a prezentace. Praha: Grada, 2008. Černý, V. Řeč těla. Brno: Computer Press, 2007. Špatenková, N., Králová, J. Základní otázky komunikace. Praha: Galén, 2009.

Požadavky

Požadavky k získání zápočtu (zkoušky)" docházka 80 % (tolerovány 2 absence) " seminární práce a její prezentace" písemný test při úspěšnosti plnění 70 %

Garant

Mgr. et Mgr. Václav Beránek

Vyučující

Mgr. et Mgr. Václav Beránek