Jak Začít?

Máš v počítači zápisky z přednášek
nebo jiné materiály ze školy?

Nahraj je na studentino.cz a získej
4 Kč za každý materiál
a 50 Kč za registraci!




Předmět Komunikace ve zdravotnictví (KAZ / KVZ1K)

Na serveru studentino.cz naleznete nejrůznější studijní materiály: zápisky z přednášek nebo cvičení, vzorové testy, seminární práce, domácí úkoly a další z předmětu KAZ / KVZ1K - Komunikace ve zdravotnictví, Fakulta zdravotnických studií, Západočeská univerzita v Plzni (ZČU).

Top 10 materiálů tohoto předmětu

Materiály tohoto předmětu

Materiál Typ Datum Počet stažení

Další informace

Obsah

1. Seznamování a percepce. Nácvik představení se, seznamovací techniky.2. Verbální komunikace. Techniky na verbální komunikaci.3. Zásady správné komunikace zdravotník - klient (pacient). Nácvik komunikace s klientem (pacientem). Chyby v komunikaci.4. Neverbální komunikace. Nácvik neverbální komunikace.5. Problémový klient (pacient). Nácvik zvládání situací s problémovými klienty (pacienty). Základy krizové intervence.Nácvik základů krizové intervence.

Získané způsobilosti

Absolvent bude schopen běžné i odborné komunikace s pacientem. Dále bude absolvent schopen rozlišit chyby v sociální percepci, objasnit a demonstrovat formy a význam neverbální komunikace ve zdravotnické praxi. Absolvent bude schopen specifikovat využití komunikačních dovedností u klientů v náročných životních situacích.

Literatura

La Barre, F. Jak mluví tělo. Praha: Triton, 2004. Kelnarová, J., Matějková, E. Psychologie komunikace. Praha: Grada, 2009. Hierhold, E. Rétorika a prezentace. Praha: Grada, 2008. Černý V. Řeč těla. Brno: Computer Press, 2007. Janoušek, J. Verbální komunikace a lidská psychika. Praha: Grada, 2007.

Požadavky

Aktivní spolupráce při cvičení, referát.

Garant

Mgr. et Mgr. Václav Beránek