Jak Začít?

Máš v počítači zápisky z přednášek
nebo jiné materiály ze školy?

Nahraj je na studentino.cz a získej
4 Kč za každý materiál
a 50 Kč za registraci!




Předmět Medicína katastrof a hromad. neštěstí 3 (KAZ / MKHN3)

Na serveru studentino.cz naleznete nejrůznější studijní materiály: zápisky z přednášek nebo cvičení, vzorové testy, seminární práce, domácí úkoly a další z předmětu KAZ / MKHN3 - Medicína katastrof a hromad. neštěstí 3, Fakulta zdravotnických studií, Západočeská univerzita v Plzni (ZČU).

Top 10 materiálů tohoto předmětu

Materiály tohoto předmětu

Materiál Typ Datum Počet stažení

Další informace

Obsah

Přednášky:Specifické zásady činnosti ZZS v místě MUZásady třídění raněných a nemocných, třídící schémata a postupyBiologický a chemický terorismus, vojenská toxikologieCivilní ochrana České republiky ? historie, postavení, úkolyIntoxikace z pohledu medicíny katastrof, srovnání s UMŠokové stavy z pohledu medicíny katastrof, srovnání s UMCvičení:Typy intoxikací , terapeutické postupy u jednotlivých typůPsychotropní látky, akutní a chronická intoxikaceBojové otravné látky, rozdělení, terapie, ochranné prostředky, zásady odmořováníBiologická agens ? charakteristiky, projevy, léčba, ochrana

Získané způsobilosti

Studenti se po absolvování předmětu orientují v problematice vzniku mimořádných událostí, znají základy krizového řízení a plánovaní na jednotlivých stupních, znají organizační strukturu zdravotnické záchranné služby a Integrovaného záchranného systému. Orientují se v činnosti zdravotnické záchranné služby při mimořádných událostech, znají postupy zvládnutí stavů bezprostředně ohrožující život v místě hromadného neštěstí, ovládají zásady třídění raněných a nemocných, srovnají postupy poskytování neodkladné péče v urgentní medicíně a při mimořádných událostech.

Literatura

ŠTĚTINA, J. A KOL. Medicína katastrof a hromadných neštěstí. KLEIN L., FERKO A. Principy válečné chirurgie. ERTLOVÁ, F., MUCHA, J. Přednemocniční neodkladná péče. KOLEKTIV AUTORU. Sestra a akutní stavy. Pokorný, J. a kol. Urgentní medicína.

Požadavky

Zápočet - docházka 90%, v případě řádně omluvené neúčasti vypracování seminární práce, úspěšné splnění průběžných kontrolních testů ( maximálně 5 za semestr ), úspěšné složení zápočtového testu na konci semestru, při jeho nesplnění ústní zkouška

Garant

MUDr. Svetlana Čuntalová

Vyučující

MUDr. Svetlana ČuntalováMgr. Petr Kunášek