Jak Začít?

Máš v počítači zápisky z přednášek
nebo jiné materiály ze školy?

Nahraj je na studentino.cz a získej
4 Kč za každý materiál
a 50 Kč za registraci!




Předmět Nemoci z povolání a jiná on.souv. s prac (KAZ / NEPOV)

Na serveru studentino.cz naleznete nejrůznější studijní materiály: zápisky z přednášek nebo cvičení, vzorové testy, seminární práce, domácí úkoly a další z předmětu KAZ / NEPOV - Nemoci z povolání a jiná on.souv. s prac, Fakulta zdravotnických studií, Západočeská univerzita v Plzni (ZČU).

Top 10 materiálů tohoto předmětu

Materiály tohoto předmětu

Materiál Typ Datum Počet stažení

Další informace

Obsah

Obsah přednášek:1. Definice předmětu , jeho náplň, vymezení proti souvisejícím oborům v rámci pracovního lékařství a spolupráce s těmito obory. Úkoly v praxi.2. Hodnocení zdravotních rizik na pracovišti ? kategorizace prací.3. Platná legislativa v problematice nemocí z povolání, Nařízení vlády č. 290/1995 Sb.4. Nemoci z povolání, ohrožení zdraví z práce, nemoci související s prací.5. Nemoci z povolání ? kapitola I Nemoci z povolání vyvolané chemickými látkami6. Nemoci z povolání ? kapitola II Nemoci z povolání vyvolané fyzikálními faktory (fyzická zátěž, pracovní poloha, hluk, vibrace, mikroklima, záření)7. Nemoci z povolání ? kapitola III Nemoci z povolání dýchacího ústrojí8. Nemoci z povolání ? kapitola IV.-VI. Nemoci z povolání9. Prevence ochrany zdraví na pracovištích, pracovně lékařská péče10. Šetření podezření na nemoc z povolání, součinnost institucí v rámci tohoto šetření11. 0dškodňování nemocí z povolání

Získané způsobilosti

Interpretovat možné odchylky od zdraví, které mohou nastat vlivem vykonávané práce a vlivem pracovních podmínek, znát způsoby diagnostiky poškození zdraví z práce, charakterizovat problematiku preventivních opatření v ochraně zdraví na pracovišti.

Literatura

Bláha,K., Cirkt, M. Základy hodnocení zdravotnických rizik.

Požadavky

Aktivní přístup, 70 % docházka.

Garant

MUDr. Vendulka Machartová, Ph.D.

Vyučující

MUDr. Hana ČechováMUDr. Vendulka Machartová, Ph.D.MUDr. Irena Šebová