Jak Začít?

Máš v počítači zápisky z přednášek
nebo jiné materiály ze školy?

Nahraj je na studentino.cz a získej
4 Kč za každý materiál
a 50 Kč za registraci!




Předmět Ošetř. v dermatovenerologii (KAZ / ODER)

Na serveru studentino.cz naleznete nejrůznější studijní materiály: zápisky z přednášek nebo cvičení, vzorové testy, seminární práce, domácí úkoly a další z předmětu KAZ / ODER - Ošetř. v dermatovenerologii, Fakulta zdravotnických studií, Západočeská univerzita v Plzni (ZČU).

Top 10 materiálů tohoto předmětu

Materiály tohoto předmětu

Materiál Typ Datum Počet stažení

Další informace

Obsah

1.Historie, organizace a zvláštnosti práce v oboru.2.Anatomie, fyziologie a patologická morfologie.3.Hygiena a prevence.4.Zánětlivá onemocnění kůže..5.Autoimunní onemocnění.6.Maligní onemocnění kůže.7.Akutní projevy kožních onemocnění.8.Specifika kožních projevů a péče o kůži u pacientů s černou kůží.9.Pohlavní choroby, rozdělení, jejich akutní projevy, zásady péče o nemocné, vybrané právní aspekty.10.Standardní plány ošetřovatelské péče o pacienty s onemocněním kožního systému, o pacienty s pohlavními chorobami a specifika péče o pacienty s AIDS.

Získané způsobilosti

Student získá základní přehled o stavech postihujících kůži a zevní pohlavní orgányStudent ovládá metody a postupy v diagnostice a léčbě nemocných včetně adekvátní ošetřovatelské péče.

Literatura

KERTIXG,H.CH., ARENBERGER, P. Dermatologická terapie. VOSMIK, F. Dermatomykózy. KOLEKTIV. Dermatovenerologická propedeutika a praktika. Resl, Vladimír. Dermatovenerologie : přehled nejdůležitějších znalostí a zkušeností pro bakalářské a magisterské studium nelékařských oborů. Vyd. 1. V Plzni : Západočeská univerzita, 2014. ISBN 978-80-261-0387-5.DITRICHOVÁ, D. Repetitorium dermatovenerologie. ZÁHEJSKÝ, J. A KOL. Speciální ošetřovatelská péče o dospělé na dermatovenerologickém oddělení.

Požadavky

80% účast na výuce.

Garant

Prof. MUDr. Vladimír Resl, CSc.

Vyučující

Prof. MUDr. Vladimír Resl, CSc.Prof. MUDr. Vladimír Resl, CSc.