Jak Začít?

Máš v počítači zápisky z přednášek
nebo jiné materiály ze školy?

Nahraj je na studentino.cz a získej
4 Kč za každý materiál
a 50 Kč za registraci!




Předmět Odborná praxe 2 (KAZ / ODPO2)

Na serveru studentino.cz naleznete nejrůznější studijní materiály: zápisky z přednášek nebo cvičení, vzorové testy, seminární práce, domácí úkoly a další z předmětu KAZ / ODPO2 - Odborná praxe 2, Fakulta zdravotnických studií, Západočeská univerzita v Plzni (ZČU).

Top 10 materiálů tohoto předmětu

Materiály tohoto předmětu

Materiál Typ Datum Počet stažení

Další informace

Obsah

Hygiena dětí a mladistvých1. Vyšetřování skupin dětí.2. Hodnocení rozvrhu výuky a režimu dne.3. Speciální škola.4. Stravování ? výpočet biologické a energetické hodnoty stravy, hodnocení pestrosti jídelníčku.5. Učňovské pracoviště.6. Posuzování projektové dokumentace.7. Provádění kontroly, vedení správního řízení.8. Odběry vzorkůHygiena výživy a předmětů běžného užívání1. Seznámení se s nemocničním dietním systémem pod vedením dietní sestry.2. Odběr 24-hodinového stravovacího záznamu a jeho vyhodnocení pomocí nutričního počítačového programu mezi sebou ve studijní skupině. Sestavení zadané léčebné diety pomocí počítačového programu. Záznam frekvenčního potravinového dotazníku.3. Šetření nutričních zvyklostí u zadaného počtu dobrovolníků včetně jejich zhodnocení (24-hodinový jídelníček, frekvenční potravinový dotazník).4. Vyšetřování výživového stavu ve studijní skupině. Klinická, antropometrická a biochemická vyšetření.5. Vyšetřování výživového stavu u dobrovolníků včetně jeho zhodnocení, doporučení ohledně žádoucích změn životního stylu.6. Šetření v terénu, praktické aplikace při výkonu SZD.

Získané způsobilosti

Znalost právních předpisů vztahujících se k dané oblasti a orientace v nich, znalost konkrétních pracovních postupů a techniky využívané při práci v dané organizaci.

Literatura

Aktuální legislativa vztahující se k činnosti Epidemiologie.

Požadavky

100% účast, seminární práce, portfolio, Power Point prezentace, aktivní účast na studentské konferenci

Garant

MUDr. Josef Klepáč