Jak Začít?

Máš v počítači zápisky z přednášek
nebo jiné materiály ze školy?

Nahraj je na studentino.cz a získej
4 Kč za každý materiál
a 50 Kč za registraci!




Předmět Odborná praxe 3 (KAZ / ODPO3)

Na serveru studentino.cz naleznete nejrůznější studijní materiály: zápisky z přednášek nebo cvičení, vzorové testy, seminární práce, domácí úkoly a další z předmětu KAZ / ODPO3 - Odborná praxe 3, Fakulta zdravotnických studií, Západočeská univerzita v Plzni (ZČU).

Top 10 materiálů tohoto předmětu

Materiály tohoto předmětu

Materiál Typ Datum Počet stažení

Další informace

Obsah

Ochrana a podpora veřejného zdraví1. Organizace preventivních programů v ochraně a podpoře veřejného zdraví2. Preventivní programy, týkající se infekčních onemocnění3. Preventivní programy, týkající se kardiovaskulárních onemocnění.4. Preventivní programy, týkající se pohybového systému.5. Preventivní programy, týkající se nádorových onemocnění.6. Řešení modelové situace ? posouzení akce v rámci preventivního hygienického dozoru.7. Řešení modelové situace ? preventivní hygienický dozor, možnosti nápravných opatření.8. Řešení modelové situace ? výkon běžného hygienického dozoru na pracovištích z hlediska jednotlivých faktorů práce a pracovních podmínek.9. Řešení modelové situace ? územní řízení, stavební řízení, kolaudační řízení, případně další situace10. Řešení modelové situace ?právní aspekty související s možným odvoláním proti rozhodnutí OOVZ, přerušení řízení, doplnění podání.11. Pravidla postupu, časové limity, věcné zdůvodnění.Fyziologie a psychologie práce1. Antropometrie.2. Časové snímky.3. Metody měření a hodnocení fyzické práce z hlediska energetické náročnosti.4. Metody měření a hodnocení srdeční frekvence při práci.5. Metodika měření a hodnocení práce vykonávané malými svalovými skupinami (integrovaná elektromyografie).6. Metodika měření a hodnocení práce v horku a chladu, výpočet tepelné zátěže pomocí rovnice tepelné bilance, režim práce a odpočinku.7. Profesiografický rozbor vybrané pracovní činnosti.8. Rozbor psychologických problémů specifické skupiny zaměstnanců.9. Měření individuálních rozdílů v pracovním výkonu.10. Návrhy vhodných režimů práce na modelových příkladech.Pracovní lékařství1. Posouzení projektu z hlediska pracovního lékařství2. Posouzení pracoviště z hlediska pracovního lékařství (kolaudace)3. Posouzení projektu, změna technologie z hlediska pracovního lékařství4. Posouzení pracoviště ? změna majitele z hlediska pracovního lékařství5. Posouzení projektu ? změna technologie z hlediska pracovního lékařství6. Posouzení rizikového pracoviště z hlediska pracovního lékařství7. Posouzení rizikového pracoviště z hlediska pracovního lékařství včetně kontroly zajištěnípracovně lékařské péče .

Získané způsobilosti

Znalost právních předpisů vztahujících se k dané oblasti a orientace v nich, znalost konkrétních pracovních postupů a techniky využívané při práci v dané organizaci.Student zná principy preventivní péče v oblastech zaměření odborné praxe

Literatura

Aktuální legislativa vztahující se k činnosti Epidemiologie.

Požadavky

100% účast, portfolio, seminární práce

Garant

MUDr. Josef Klepáč