Jak Začít?

Máš v počítači zápisky z přednášek
nebo jiné materiály ze školy?

Nahraj je na studentino.cz a získej
4 Kč za každý materiál
a 50 Kč za registraci!




Předmět Odborná praxe 2 (KAZ / ODPZ2)

Na serveru studentino.cz naleznete nejrůznější studijní materiály: zápisky z přednášek nebo cvičení, vzorové testy, seminární práce, domácí úkoly a další z předmětu KAZ / ODPZ2 - Odborná praxe 2, Fakulta zdravotnických studií, Západočeská univerzita v Plzni (ZČU).

Top 10 materiálů tohoto předmětu

Materiály tohoto předmětu

Materiál Typ Datum Počet stažení

Další informace

Obsah

Základní ošetřovatelská péče dle ošetřovatelských standardů.Parenterální aplikace lékůaplikace injekcí i.m.Aplikace injekcí s.c.Aplikace injekcí i.vPříprava a aplikace inzulinuŘedění antibiotikKanylace periferní žílyPříprava infuzních roztokůPříprava transfuzní jednotkyOdběr biologického materiálu - odběr krveOdběr spůtaOdběr stoliceOdběr močeAsistence při punkci - sternálníAsistence při punkci - hrudníAsistence při punkci - břišníAsistence při punkci - lumbálníZáklady kyslíkové terapiePéče o rány, dekubitůZákladní obvaz. technika, převazy, převazový vozíkAsistence při převazuPříprava obvazového materiáluPříprava sterilního stolkuPéče o nemocného s drenážíPředoperační přípravaDezinfekce, sterilizace -příprava dezinfekčních roztokůMytí a dezinfekce pomůcekSterilizace a zacházení se sterilními pomůckamiPráce s ošetřovatelskou dokumentací na standard. odd.Příprava lékařské a ošetřovatelské vizityPéče o zemřelého

Získané způsobilosti

Student je schopen vykonávat na klinických pracovištích samostatnou praktickou činnost pod odborným dohledem lékařských a nelékařských zdravotnických pracovníků, kteří plní funkci školitele na daném pracovišti.

Literatura

Staňková, M. České ošetřovatelství 2. Staňková, M. České ošetřovatelství 3. Staňková, M. České ošetřovatelství 4. Staňková, M. České ošetřovatelství 6. Krišková, A. a kol. Ošetrovateĺské techniky. Kozierová, B., Erbová, G., Oliveriová, R. Ošetrovateĺstvo 1. Kozierová, B., Erbová, G., Oliveriová, R. Ošetrovateĺstvo 2.

Požadavky

100% účast

Garant

PhDr. Alena Pistulková

Vyučující

PhDr. Alena Pistulková