Jak Začít?

Máš v počítači zápisky z přednášek
nebo jiné materiály ze školy?

Nahraj je na studentino.cz a získej
4 Kč za každý materiál
a 50 Kč za registraci!




Předmět Odborná praxe 3 (KAZ / ODPZ3)

Na serveru studentino.cz naleznete nejrůznější studijní materiály: zápisky z přednášek nebo cvičení, vzorové testy, seminární práce, domácí úkoly a další z předmětu KAZ / ODPZ3 - Odborná praxe 3, Fakulta zdravotnických studií, Západočeská univerzita v Plzni (ZČU).

Top 10 materiálů tohoto předmětu

Materiály tohoto předmětu

Materiál Typ Datum Počet stažení

Další informace

Obsah

Specializovaná ošetřovatelská péče na jednotkách intenzivní péče a anesteziologicko-resuscitační klinice.Péče o K/P v PNP (ZZS)Péče o K/P v NP (JIP, ARK)Komunikace s K/P v PNP, NPPráce s ošetřovatelskou dokumentací v PNPPráce s ošetřovatelskou dokumentací v NPBariérový systém ošetřování v PNP, NPVyšetření celkového stavu K/P v PNP, NPZajištění dýchacích cest bez pomůcekZajištění dýchacích cest s pomůckami (vzduchovody, laryngeální maska, kombirourka)Endotracheální intubace - příprava pomůcek, medikace, asistence při výkonuPéče o endotracheální rourkuPéče o tracheostomickou kanyluOdsávání z horních cest dýchacíchOdsávání z dolních cest dýchacích - otevřený a uzavřený způsobOxygenoterapie v PNP, NPUmělá plicní ventilace - péče o pacienta na ventilátoruUmělá plicní ventilace - znalost jednotlivých částí dýchacího okruhuneodkladná resuscitace u dospělého (ZNR, RNR)Neodkladná resuscitace u novorozence (ZNR, RNR)Neodkladná resuscitace u dětí nad 1 rok (ZNR, RNR)Znalost základních funkcí monitoru v PNP, NPMonitorace fyziologických funkcí v PNPMonitorace fyziologických funkcí v NP (JIP, ARK)Neinvazivní a invazivní monitorace tlakuInvazivní monitorace systémového arteriálního tlaku

Získané způsobilosti

Student je schopen vykonávat na klinických pracovištích samostatnou praktickou činnost pod odborným dohledem lékařských a nelékařských zdravotnických pracovníků, kteří plní funkci školitele na daném pracovišti.

Literatura

Rozsypalová, M, Staňková, M a kol. Ošetřovatelství II. Mikešová, Z., Fraňková, M., Hernerová, R., Zajíčková, M. Kapitoly z ošetřovatelské péče II. Mikešová, Z., Fraňková, M., Hernerová, R., Zajíčková. Kapitoly z ošetřovatelské péče II. Rozsypalová, M, Staňková, M a kol. Ošetřovatelství I. Rozsypalová, M., Šafránková, A. Ošetřovatelství I. Farkašová, D. a kol. Ošetřovatelství-teorie 1. české vydání. Martin: Osveta. Ann, R., Sharon E. Repetitorium pro zdravotní sestry. Jarošová, D. Teorie moderního ošetřovatelství.

Požadavky

100% účast.

Garant

PhDr. Alena Pistulková

Vyučující

PhDr. Alena Pistulková