Jak Začít?

Máš v počítači zápisky z přednášek
nebo jiné materiály ze školy?

Nahraj je na studentino.cz a získej
4 Kč za každý materiál
a 50 Kč za registraci!




Předmět Ošetřovatelství v interních oborech 1 (KAZ / OINT1)

Na serveru studentino.cz naleznete nejrůznější studijní materiály: zápisky z přednášek nebo cvičení, vzorové testy, seminární práce, domácí úkoly a další z předmětu KAZ / OINT1 - Ošetřovatelství v interních oborech 1, Fakulta zdravotnických studií, Západočeská univerzita v Plzni (ZČU).

Top 10 materiálů tohoto předmětu

Materiály tohoto předmětu

Materiál Typ Datum Počet stažení

Další informace

Obsah

Přednášky:1.-2. Nemoci srdce a krevního oběhu3.-4. Choroby plic a průdušek5.-6. Choroby ledvin a močových cest7.-8. Nemoci metabolismu, vodního, elektrolytového a acidobazického hospodářství9.-10. Nemoci žláz s vnitřní sekrecíCvičení:1. - 2. Ošetřování pacienta s onemocněním kardiovaskulárního systému - příznaky, vyšetřovací metody, koronární syndrom, akutní srdeční selhávání, kardiogenní šok.3. - 4. Ošetřování pacienta s onemocněním plic a průdušek - příznaky, vyšetřovací metody, CHOPN, bronchiální astma, pneumonie v intenzivní péči, plicní edém.5. - 6. Ošetřování pacienta s onemocněním ledvin a močových cest - příznaky, vyšetřovací metody, akutní a chronické renální selhání.7. - 8. Onemocnění jater - příznaky, vyšetřovací metody, hepatitidy, portální hypertenze, jaterní cirhóza, selhání jater.9. - 10. Ošetřování nemocného s onemocněním žláz s vnitřní sekrecí - příznaky, vyšetřovací metody, onemocnění štítné žlázy.

Získané způsobilosti

Studenti po absolvování tohoto ročníku by měli být schopni se komplexně postarat o pacienta s akutním interním onemocněním, měli by uplatnit poznatky z odborných předmětů a být schopni uceleného pohledu na nemocného a správně odhadnout závažnost akutního stavu.

Literatura

Doegnes, Moorhouse. Kapesní průvodce zdravotní sestry. Hampton R. EKG v praxi. Češka, R. a kol. Interna. Praha: Triton, 2010. Mikšová, Fraňková, Zajíčková. Kapitoly z ošetřovatelské péče I. a II. Sovová, Řehořová. Kardiologie pro obor ošetřovatelství. Trachtová E. a kol. Potřeby nemocného v ošetřovatelském procesu. Klener P. Vnitřní lékařství. Kubešová H. Vnitřní lékařství pro bakalářské studium ošetřovatelství. Klener P. a kol. Základy vnitřního lékařství pro bakalářské studium.

Požadavky

Požadavky k získání zápočtu:" 90% docházka na cvičení (tolerována je 1 absence)" aktivní přístup ke cvičení" vypracování prezentace a myšlenkové mapy

Garant

MUDr. Svetlana Čuntalová

Vyučující

MUDr. Svetlana ČuntalováMUDr. Pavel WeishäuplMgr. Stanislava Reichertová