Jak Začít?

Máš v počítači zápisky z přednášek
nebo jiné materiály ze školy?

Nahraj je na studentino.cz a získej
4 Kč za každý materiál
a 50 Kč za registraci!




Předmět Ošetřovatelství v interních oborech 2 (KAZ / OINT2)

Na serveru studentino.cz naleznete nejrůznější studijní materiály: zápisky z přednášek nebo cvičení, vzorové testy, seminární práce, domácí úkoly a další z předmětu KAZ / OINT2 - Ošetřovatelství v interních oborech 2, Fakulta zdravotnických studií, Západočeská univerzita v Plzni (ZČU).

Top 10 materiálů tohoto předmětu

Materiály tohoto předmětu

Materiál Typ Datum Počet stažení

Další informace

Obsah

Přednášky:1.-2. Diabetes melitus3.- 4.Nemoci trávicího systému5.-6. Nemoci krve a krvetvorných tkání7.-8. Naléhavé stavy ve vnitřním lékařství9. Zvláštnosti chorob ve stáří, u onkologických nemocných10. Akutní a chronické otravyCvičení:1. Ošetřovatelský proces u pacienta s onemocněním diabetes melitus2.-3. Ošetřovatelský proces u pacienta s onemocněním trávicího systému4.-5. Ošetřovatelský proces u pacienta s onemocněním krve a krvetvorných orgánů6.-7. Ošetřovatelský proces u pacienta v naléhavém, akutním stavu8.-9. Ošetřovatelský proces u geriatrikých a onkologických pacientů10. Ošetřovatelský proces u pacienta s akutní a chronickou otravou

Získané způsobilosti

Studenti po absolvování tohoto ročníku by měli být schopni se komplexně postarat o pacienta s akutním interním onemocněním, měli by uplatnit poznatky z odborných předmětů a být schopni uceleného pohledu na nemocného a správně odhadnout závažnost akutního stavu.

Literatura

Doegnes, Moorhouse. Kapesní průvodce zdravotní sestry. Hampton R. EKG v praxi. Češka, R. a kol. Interna. Praha: Triton, 2010. Mikšová, Fraňková, Zajíčková. Kapitoly z ošetřovatelské péče I. a II. Sovová, Řehořová. Kardiologie pro obor ošetřovatelství. Trachtová E. a kol. Potřeby nemocného v ošetřovatelském procesu. Klener P. Vnitřní lékařství. Kubešová H. Vnitřní lékařství pro bakalářské studium ošetřovatelství. Klener P. a kol. Základy vnitřního lékařství pro bakalářské studium.

Požadavky

Zápočtový test na 80% (1 řádný termín a 2 opravné). Podmínkou pro udělení zápočtu je 90% účast na cvičeních (tolerována 1 absence).Zápočet je podmínkou připuštění ke zkoušce. Zkouška proběhne ústní formou.

Garant

MUDr. Svetlana Čuntalová

Vyučující

MUDr. Svetlana ČuntalováMgr. Stanislava Reichertová