Jak Začít?

Máš v počítači zápisky z přednášek
nebo jiné materiály ze školy?

Nahraj je na studentino.cz a získej
4 Kč za každý materiál
a 50 Kč za registraci!




Předmět Ošetřovatelství v neodkladné péči (KAZ / ONP)

Na serveru studentino.cz naleznete nejrůznější studijní materiály: zápisky z přednášek nebo cvičení, vzorové testy, seminární práce, domácí úkoly a další z předmětu KAZ / ONP - Ošetřovatelství v neodkladné péči, Fakulta zdravotnických studií, Západočeská univerzita v Plzni (ZČU).

Top 10 materiálů tohoto předmětu

Materiály tohoto předmětu

Materiál Typ Datum Počet stažení

Další informace

Obsah

Přednášky:1. Péče o pacienta na oddělení intenzivní péče. Potřeby pacienta v přednemocniční a nemocniční neodkladné péči.2. Komunikace s pacientem v přednemocniční a nemocniční neodkladné péči. Kategorizace nemocných v intenzivní péči.3. Ošetřování pacienta s infekčním onemocněním v přednemocniční a nemocniční neodkladné péči. Plánování ošetřovatelské péče, práce s ošetřovatelskou dokumentací na jednotce intenzivní péče.4. Charakteristika práce ve zdravotnické záchranné službě. Etika v přednemocniční a nemocniční neodkladné péči.5. Vyšetření celkového stavu nemocného. Monitoring v přednemocniční a nemocniční neodkladné péči (CNS, DC, KS, GIT).6. Péče o dýchací cesty v přednemocniční a nemocniční neodkladné péči. Zajištění průchodnosti dýchacích cest.7. Medicínské plyny a zásady práce s nimi. Kyslíková terapie, péče o pacienta na umělé plicní ventilaci.8. Kanylace centrálních žil. Základní lékové přípravky v první línii, intoxikace, antidota, umělá enterální výživa.9. Analgezie v neodkladné péči, léčba bolesti v přednemocniční a nemocniční neodkladné péči. Kardiostimulace, kardioverze, defibrilace. Komplementární metody v intenzivní péči.10. Specifika neodkladné péče v pediatrii u vybraných onemocnění, neodkladná resuscitace.

Získané způsobilosti

Student získá základní manuální zručnost a jistotu bezpečného a kvalitního provádění odborných výkonů v přednemocniční a nemocniční péčiStudent analyzuje získané informace v přednemocniční a nemocniční péčiStudent ovládá jednotlivé výkony spojené s intenzivní péčí

Literatura

Ševela, K., Ševčík, P., Kraus, R. a kol. Akutní intoxikace v intenzivní medicíně. Kolář, J. a kol. Kardiologie pro sestry v intenzivní péči a studenty medicíny. Pokorný, J. Lékařská první pomoc. Handl, Z. Monitorování pacienta v anesteziologii, resuscitaci a intentenzivní péči - vybrané kapitoly. Kapounová, G. Ošetřovatelství v intenzivní péči. Drábková, J. Polytrauma v intenzivní péči. Chorobák, L. Propedeutika vnitřního lékařství. Pokorný, J. Urgentní medicína. Kasal, E. Základy anesteziologie, resuscitace., neodkladné medicíny a intenzivní péče pro lékařské fakulty.

Požadavky

80% docházka do výuky, ústní zkouška

Garant

PhDr. Alena Pistulková

Vyučující

Mgr. Eva Pfefferová