Jak Začít?

Máš v počítači zápisky z přednášek
nebo jiné materiály ze školy?

Nahraj je na studentino.cz a získej
4 Kč za každý materiál
a 50 Kč za registraci!




Předmět Ošetřovatelství v chirurgic. oborech 2 (KAZ / OSCH2)

Na serveru studentino.cz naleznete nejrůznější studijní materiály: zápisky z přednášek nebo cvičení, vzorové testy, seminární práce, domácí úkoly a další z předmětu KAZ / OSCH2 - Ošetřovatelství v chirurgic. oborech 2, Fakulta zdravotnických studií, Západočeská univerzita v Plzni (ZČU).

Top 10 materiálů tohoto předmětu

Materiály tohoto předmětu

Materiál Typ Datum Počet stažení

Další informace

Obsah

Přednášky:1. Chirurgie páteře.2. Chirurgie hrudníku.3. Chirurgie břicha, trávící trubice.4. Náhlé příhody břišní.5. Chirurgie urogenitálního traktu.6. Chirurgie končetin, ortopedie7. Transplantační chirurgie.8. Cévní chirurgie, kardiochirurgie.9. Gerontochirurgie.10. Problematika plastické a estetické chirurgieCvičení:1.+ 2. Ošetřovatelský proces u pacienta s chirurgickým onemocněním krku a hrudníku.3. + 4. Ošetřovatelský proces u pacienta s ortopedickým onemocněním, s traumatem a polytraumatem.5. + 6. Ošetřovatelský proces u pacienta s chirurgickým onemocněním břicha (NPB, chirurgická on. GIT).7. + 8. Ošetřovatelský proces u pacienta s chirurgickým onemocněním urogenitálního traktu.9. + 10. Ošetřovatelský proces u pacienta po transplantaci.

Získané způsobilosti

Student/ka po absolvování kurzu získá znalost a pochopení základů koncepce ošetřovatelství, bude schopen/na aplikovat koncepční modely v praktickém ošetřovatelství, bude schopen/na analyzovat problémy v souladu s klasifikačním systémem ošetřovatelství, pochopí pojem standardizace a získá znalosti k vyhodnocení základních potřeb člověka v rámci systému ošetřovatelství.

Literatura

Zeman,M. Chirurgická propedeutika. Valenta, J. a kol. Chirurgie pro bakalářské studium. Karolinum, Praha, 2003. Muller,M., a kol. Chirurgie pro studium a praxi. Slezáková, L. et al. Ošetřovatelství v chirurgii I., 1. vyd. Praha:Grada, 2010. ISBN 80-247-3129-2.Slezáková, L. et al. Ošetřovatelství v chirurgii II., 1. vyd. Praha: Grada, 2010. ISBN 80-247-3130-8.B.Adams, C.E.Herold. Sestra a akutní stavy od A do Z. Kolektiv autorů. Sestra a urgentí stavy. Praha: Grada, 2008.

Požadavky

Zápočtový test na 80% (1 řádný termín a 2 opravné), vypracování a prezentace seminární práce na zadané téma. Podmínkou pro udělení zápočtu je 90% účast na cvičeních (tolerována 1 absence).Zápočet je podmínkou připuštění ke zkoušce. Zkouška proběhne ústní formou.Relativní hodnocení:? Celkově 100 bodů, splněno při 60 bodech- seminární práce max. 20 bodů- 100 % docházka na cvičení 10 bodů- aktivita na cvičeních 10 bodů- zápočtový test 30 bodů- ústní zkouška 30 bodů (výborně = 30 bodů; velmi dobře = 20 bodů; dobře 10 bodů)

Garant

Doc. MUDr. Luboš Holubec, CSc.

Vyučující

MUDr. Marcel Hájek, Ph.D.MUDr. Marcel Hájek, Ph.D.Mgr. Eva Pfefferová