Jak Začít?

Máš v počítači zápisky z přednášek
nebo jiné materiály ze školy?

Nahraj je na studentino.cz a získej
4 Kč za každý materiál
a 50 Kč za registraci!




Předmět Ošetřovatelství 1 (KAZ / OSE1K)

Na serveru studentino.cz naleznete nejrůznější studijní materiály: zápisky z přednášek nebo cvičení, vzorové testy, seminární práce, domácí úkoly a další z předmětu KAZ / OSE1K - Ošetřovatelství 1, Fakulta zdravotnických studií, Západočeská univerzita v Plzni (ZČU).

Top 10 materiálů tohoto předmětu

Materiály tohoto předmětu

Materiál Typ Datum Počet stažení

Další informace

Obsah

Obsahové zaměření:(8 přednášek, 8 seminářů, které navazují na přednášky v podobě modelových situací)1. Obecné aspekty ošetřovatelské péče.2. Komunikace s ostatními členy týmu, týmová práce.3. Základní lidské potřeby, ošetřovatelství a lidské potřeby, uspokojování potřeb.4. Základy ošetřovatelského procesu.5. Kvalita ošetřovatelské péče, ošetřovatelský standard, audit.6. Ošetřovací jednotka. Plánování ošetřovatelské péče, práce s ošetřovatelskou dokumentací na standardním oddělení.7.Ošetřovatelský proces při zajištění hygieny dospělých.8.Dezinfekce, sterilizace, prevence nozokomiálních nákaz.

Získané způsobilosti

Absolvent získá vědomosti v základech ošetřovatelství a ovládá odbornou terminologie ošetřovatelství.Absolvent získá odborné dovednosti v ošetřovatelských postupech jednotlivých výkonů při ošetřování pacienta. Absolvent je schopen v rámci ošetřovatelského procesu zajistit základní potřeby pacienta, měřit a sledovat fyziologické funkce a další výkony v rámci obsahového zaměření.

Literatura

Staňková, M. České ošetřovatelství 2. Staňková, M. České ošetřovatelství 3. Staňková, M. České ošetřovatelství 4. Staňková, M. České ošetřovatelství 6. Brno: Národní centrum ošetřovatelství a nelékařských zdravotnických oborů, 2006. ISBN 80-7013-323-6.Diagnóza v ošetřovatelství. Florence. Mikšová, Z., Froňková, M., Hernová, R., Zajíčková, M. Kapitoly z ošetřovatelské péče I. Grada, 2006. Venglářová, M., Mahrová, G. Komunikace pro zdravotní sestry. Praha, 2006. ISBN 80-247-1262-8.Rozsypalová, M., Šafránková, A. Ošetřovatelství I. Rozsypalová, M, Staňková, M a kol. Ošetřovatelství II. 1.vydání. Praha: Informatorium, 2002. ISBN 80-86073-97-1.Rozsypalová, M, Staňková, M a kol. Ošetřovatelství I/1. 2.vydání. Praha: Informatorium, 1999. ISBN 80-86073-39-4.Trachtová, Eva; Mastiliaková, Dagmar,; Fojtová, Gabriela. Potřeby nemocného v ošetřovatelském procesu. Vyd. 2., nezměn. V Brně : Institut pro další vzdělávání pracovníků ve zdravotnictví, 2001. ISBN 80-7013-324-4.Sestra.

Požadavky

Aktivní účast na přednáškách a seminářích.Praktická ukázka předložených modelových situací v seminářích.

Garant

PhDr. Alena Pistulková

Vyučující

Mgr. Soňa GaluškováPhDr. Alena Pistulková