Jak Začít?

Máš v počítači zápisky z přednášek
nebo jiné materiály ze školy?

Nahraj je na studentino.cz a získej
4 Kč za každý materiál
a 50 Kč za registraci!




Předmět Praxe v diagnostickém zobrazování 4 (KAZ / PDZ4)

Na serveru studentino.cz naleznete nejrůznější studijní materiály: zápisky z přednášek nebo cvičení, vzorové testy, seminární práce, domácí úkoly a další z předmětu KAZ / PDZ4 - Praxe v diagnostickém zobrazování 4, Fakulta zdravotnických studií, Západočeská univerzita v Plzni (ZČU).

Top 10 materiálů tohoto předmětu

Materiály tohoto předmětu

Materiál Typ Datum Počet stažení

Další informace

Obsah

Obsahové zaměření přednášek, seminářů/cvičení:1. Organizace rentgenového provozu2. Bezpečnost práce3. Ochrana před zářením4. Vznik, tvorba a kvalita rtg. obrazu5. Archivace6. Přístrojová technika - rtg přístroje, nářadí, příslušenství a ochranné pomůcky7. Práce s filmovým a jiným materiálem, filmové programy, kazety, zesilovací fólie8. Zpracování filmového materiálu a technické vady rentgenogramů9. Zobrazovací a záznamové možnosti - skiaskopie,tomografie, kinematografie videozáznam, digitální záznam, paměťové luminiscenční folie, přímá digitální radiografie10. Denzitometrie, senzitometrie11. Farmakodiagnostika12. Kontrastní látky13. Příprava a postupy pro vyšetřování rentgenem a ošetřování14. Projekce jednotlivých částí těla:15. Rtg vyšetřovací metody trávicí trubice16. Rtg vyšetřovací metody v osteologii, pulmologii, mammologii, gynekologii a porodnictví urologii ,ORL, stomatologii17. Snímkování pojízdnými rentgenovými přístroji Speciální metody bez použití kontrastních látek18. Rtg vyšetřovací metody v pediatrii19. Endoskopické radiologické metody20. Zobrazovací metody v neurologii21. Angiografie, DSA22. Digitální radiografie23. Výpočetní tomografie24. Ultrasonografie25. Magnetická rezonance26. Diapeutické metody

Získané způsobilosti

Získané způsobilosti: Po ukončení kurzu je student schopen použít přístrojovou techniku a aplikovat zobrazovací metody u klientů všech věkových kategorií pod odborným dohledem.

Literatura

Bohndorf K. Kostní léze v rentgenovém obraze.

Požadavky

Aktivní přístup, 100% docházka.

Garant

Mgr. Andrea Svobodová

Vyučující

Mgr. Jindřiška Adámková, DiS.Mgr. Andrea Svobodová