Jak Začít?

Máš v počítači zápisky z přednášek
nebo jiné materiály ze školy?

Nahraj je na studentino.cz a získej
4 Kč za každý materiál
a 50 Kč za registraci!




Předmět Plánování léčby zářením 2 (KAZ / PLZK2)

Na serveru studentino.cz naleznete nejrůznější studijní materiály: zápisky z přednášek nebo cvičení, vzorové testy, seminární práce, domácí úkoly a další z předmětu KAZ / PLZK2 - Plánování léčby zářením 2, Fakulta zdravotnických studií, Západočeská univerzita v Plzni (ZČU).

Top 10 materiálů tohoto předmětu

Materiály tohoto předmětu

Materiál Typ Datum Počet stažení

Další informace

Obsah

1. Práce s plánovacím systémem - volba a nastavení polí, zátěží a modifikací svazku záření (klíny, bloky).2. Vyplnění ozařovacího předpisu.3. Verifikace plánu - simulátor, BEV, DRR.4. Dozimetrické a grafické ověření nastavení na ozařovači.

Získané způsobilosti

Absolvent je schopen pracovat s plánovacími systémy, metodami výpočtů při tvorbě ozařovacího plánu s volbou nejvhodnějšího zdroje, techniky a frakcionačního režimu.Absolvent umí prakticky vymezit ozařovací objem, nastavit pole, limitaci dávky v oblasti zvýšeného rizika poškození na základě zhodnocení potřebných vstupních i výstupních informací.

Literatura

DeVita, V., Hellman, S., Rosenberg, S. Cancer: Principles and Practice of Oncology. Perez, C.A., Brady, L.W., Haperin, E.C., Schmidt - Uldrich, R.K. Principles and Practice od Radiation Oncology. Philadelphia, 2004. Radiotherapy and Oncology. Bauer J. a kol. Obecná a speciální onkologie. Dobbs, J., Barret, A., Ash, D. Praktické plánování radioterapie.

Požadavky

Aktivní přístup na cvičeních. Splnění podmínek zápočtového testu.

Garant

Ing. Jan Mužík