Jak Začít?

Máš v počítači zápisky z přednášek
nebo jiné materiály ze školy?

Nahraj je na studentino.cz a získej
4 Kč za každý materiál
a 50 Kč za registraci!




Předmět Právní problematika a metody dozoru 2 (KAZ / PPMD2)

Na serveru studentino.cz naleznete nejrůznější studijní materiály: zápisky z přednášek nebo cvičení, vzorové testy, seminární práce, domácí úkoly a další z předmětu KAZ / PPMD2 - Právní problematika a metody dozoru 2, Fakulta zdravotnických studií, Západočeská univerzita v Plzni (ZČU).

Top 10 materiálů tohoto předmětu

Materiály tohoto předmětu

Materiál Typ Datum Počet stažení

Další informace

Obsah

Přednášky:1.-2. Státní zdravotní dozor - charakteristika, platná legislativa.3.-4. Činnost OOVZ jako dotčeného orgánu státní správy (preventivní hyg.dozor) - možnosti, úkoly.5,-6. Státní zdravotní dozor (SZD, běžný hyg.dozor) - možnosti, úkoly, možnosti spolupráce s dalšímidozorovými orgány, státní správou a samosprávou.7.-8. Státní zdravotní dozor - zákon 258/2000 Sb., o ochraně veřejného zdraví, zákon 552/1991 Sb., o státní kontrole, Nařízení Rady EP a Rady ES 882/2004, o úředních kontrolách.9.-10. Kategorizace prací - význam, legislativa, vztahy k výkonu SZD.11.-12. Problematika písemné dokumentace při výkonu SZD - standardní pracovní postupy, protokol okontrolní činnosti.13.-15. Praktické a právní aspekty výkonu SZD - ukládání povinností, blokové řízení správní řízení.Cvičení:1.-3. Model - činnost OOVZ jako dotčeného orgánu státní správy - územní řízení, stavební řízeníposuzování projektové dokumentace, kolaudace.4.-6. Model - činnost OOVZ při výkonu SZD, vč. ukládání sankcí.6.-8. Model - kategorizace prací, vazba na výkon SZD na pracovištích.9.-12. Model - činnost OOVZ ve správním řízení - podklady, jednání, důkazy, rozhodnutí, odvolání.13.-14. Praktické ukázky z činnosti OOVZ.15. Test.

Získané způsobilosti

Absolvent/ka předmětu získá znalosti nezbytné k provádění státního zdravotního dozoru a činnosti v oblasti dotčeného orgánu státní správy. Upevní si znalosti v problematice ukládání sankcí.

Literatura

Provazník, K. a kol. Manuál prevence v lékařské praxi, souborné vydání. Praha: SZÚ, 2004. Nařízení EP a Rady ES č. 852/2004, o hygieně potravin. Tuček, M. a kolektiv. Pracovní lékařství pro praxi. Praha: Grada, 2005. Zákon č. 110/1997 Sb, o potravinách a tbákových výrobcích. Zákon č. 634/1992 Sb., o ochraně spotřebitele.

Požadavky

Aktivní účast ve výuce.

Garant

MUDr. Josef Klepáč

Vyučující

Mgr. Michal BartošMUDr. Josef KlepáčMgr. Michal BartošMUDr. Josef Klepáč