Jak Začít?

Máš v počítači zápisky z přednášek
nebo jiné materiály ze školy?

Nahraj je na studentino.cz a získej
4 Kč za každý materiál
a 50 Kč za registraci!




Předmět Rentgenová anatomie 2 (KAZ / RAN2K)

Na serveru studentino.cz naleznete nejrůznější studijní materiály: zápisky z přednášek nebo cvičení, vzorové testy, seminární práce, domácí úkoly a další z předmětu KAZ / RAN2K - Rentgenová anatomie 2, Fakulta zdravotnických studií, Západočeská univerzita v Plzni (ZČU).

Top 10 materiálů tohoto předmětu

Materiály tohoto předmětu

Materiál Typ Datum Počet stažení

Další informace

Obsah

1. Anatomie v obraze CT a MR (mozek, mícha).2. Anatomie v obraze CT a MR (krk, obličej).3. Anatomie v obraze CT a MR (plíce).4. Anatomie v obraze CT a MR (mediastinum).5. Anatomie v obraze CT a MR (břicho).6. Anatomie v obraze CT a MR (retroperitoneum).7. Anatomie v obraze CT a MR (pánev).8. Anatomie v obraze CT a MR (skelet).9. Anatomie v obraze CT a MR (měkké části).

Získané způsobilosti

Absolvent získá znalosti základní anatomii člověka, orientuje se v obrazové dokumentaci, je schopen popsat základní anatomické struktury

Literatura

Haaga, J.R. Computed Tomography and Magnetic Resonance Imaging of the Whole Body. Mosby, 1994. Frank, E., Long, B. Merril´s Atlas of Radiographic Positioning and Procedures. Mosby. Ballinger, P., W. Frank, E., D. Pocket guide to radiography 5th edition. Mosby, 1999. Wegener, O.H. Whole Body Computed Tomography. Blackwell Scientific Publications, 1992. Heřman, M. Akutní CT mozku. Olomouc: UP, 2006. Neuwirth, Jiří. Anatomia Radiologica Musculoskeletatis Basalis. Neuwirth, Jiří. Anatomia Radiologica Thoracica Basalis. Praha : NEUW, 2006. ISBN 80-7254-831-X.Černoch, Z. Neuroradiologie 1.vyd. Hradec Králové: Nukelus KK, 2000.

Požadavky

Splnění zápočtového testu (80% úspěšnost).

Garant

Mgr. Jindřiška Adámková, DiS.