Jak Začít?

Máš v počítači zápisky z přednášek
nebo jiné materiály ze školy?

Nahraj je na studentino.cz a získej
4 Kč za každý materiál
a 50 Kč za registraci!




Předmět Radiační onkologie 2 (KAZ / RON2)

Na serveru studentino.cz naleznete nejrůznější studijní materiály: zápisky z přednášek nebo cvičení, vzorové testy, seminární práce, domácí úkoly a další z předmětu KAZ / RON2 - Radiační onkologie 2, Fakulta zdravotnických studií, Západočeská univerzita v Plzni (ZČU).

Top 10 materiálů tohoto předmětu

Materiály tohoto předmětu

Materiál Typ Datum Počet stažení

Další informace

Obsah

Přednášky:1 Cílové objemy v radioterapii, ICRU doporučení2 Zobrazovací metody v radioterapii3 Plánování radioterapie - 3D plánování, inverzní plánování, specifikace dávky4 Základní ozařovací techniky, kolimační systémy, klínové filtry, polostín5 Frakcionační režimy v radioterapii6 RTG a CT simulátor7 Verifikační systémy v radioterapii8 Nežádoucí účinky radioterapie a jejich ošetřování9 Perspektivy radiační onkologieCvičení:1.- 9. Seznámení s plánovacím systémem Machplan, základy plánování ve 2D a 3D, výkladzákladních pojmů v plánování RT(izocentrum, SSD,kolimace, etc.), simulátor - simulace zákl.technik - AP-PA, 1 přímé pole.

Získané způsobilosti

Rozvíjení dovedností z 1.semestru, orientace v plánovacím systému Machplan, základy simulace pacienta v rámci přípravy ozáření na LU.

Literatura

Feltl, D., Cvek, J. Klinická radiobiologie. Havlíčkův brod:Tobiáš, 2008. Adam Z., Vorlíček J., Koptíková J. Obecná onkologie. Hynková, L., Šlampa, P. a kol. Radiační onkologie. Učební texty. Brno: Masarykův onkologický ústav, 2009. Šlampa, P. a kol. Radiační onkologie v praxi. Brno: Masarykův onkologický ústav, 2007. P. Šlampa, J. Petera et al. Radiční onkologie.

Požadavky

80% docházka, Zápočtový test

Garant

MUDr. Radovan Vojtíšek

Vyučující

MUDr. Jan MařanMUDr. Jan MařanMUDr. Radovan VojtíšekBc. Petr SmolákBc. Michaela Vasilevová