Jak Začít?

Máš v počítači zápisky z přednášek
nebo jiné materiály ze školy?

Nahraj je na studentino.cz a získej
4 Kč za každý materiál
a 50 Kč za registraci!




Předmět Radiační onkologie 5 (KAZ / RON5)

Na serveru studentino.cz naleznete nejrůznější studijní materiály: zápisky z přednášek nebo cvičení, vzorové testy, seminární práce, domácí úkoly a další z předmětu KAZ / RON5 - Radiační onkologie 5, Fakulta zdravotnických studií, Západočeská univerzita v Plzni (ZČU).

Top 10 materiálů tohoto předmětu

Materiály tohoto předmětu

Materiál Typ Datum Počet stažení

Další informace

Obsah

Potenciace TRT - CHT, BRT, imunoterapie, biologické léčbaBRACHYTERAPIE - dokumentace; léčebné režimy; příprava, provedení a strategie léčby

Získané způsobilosti

Využít praktické dovednosti v oblasti teleterapie a brachyterapie, ovládat přístroje pro teleterapii a brachyterapii, schopnost vypočítat ozařovací plány, zhotovovat ozařovací pomůcky, provádět dozimetrické měření pro in vivo dozimetrii, vésti správně příslušnou dokumentaci, vysvětlit postavení léčebné metody, možnostmi jejího využití v terapii zhoubných nádorů a onemocnění nenádorových a nejmodernějšími způsoby potenciace záření.Seznámit se se základy plánování, tvorbou ozařovacího plánu s volbou nejvhodnějšího zdroje, techniky a frakcionačního režimu, zároveň však i s řešením akutních i pozdních postiradičních reakcí a základy psychologického přístupu k ozařovaným nemocným, aplikovat základní dovednosti v praktickém zhotovování ozařovacích plánů, volbou nejvhodnějších zdrojů a technik a přenosem těchto dat prostřednictvím ozařovacího protokolu do vlastního zvládnutí provedení léčby zářením, využít znalosti komunikační, z oblasti zdravotnického práva a etiky i se zřetelem na radiační ochranu při práci.

Literatura

Adam Z., Vorlíček J., Koptíková J. Diagnostické a léčebné postupy u maligních chorob. Adam Z., Vorlíček J., Koptíková J. Obecná onkologie.

Požadavky

Aktivní přístup, 80% účast na výuce.

Garant

MUDr. Radovan Vojtíšek