Jak Začít?

Máš v počítači zápisky z přednášek
nebo jiné materiály ze školy?

Nahraj je na studentino.cz a získej
4 Kč za každý materiál
a 50 Kč za registraci!




Předmět Radiodiagnost. zobraz. postupy-cvičení 4 (KAZ / RZOK4)

Na serveru studentino.cz naleznete nejrůznější studijní materiály: zápisky z přednášek nebo cvičení, vzorové testy, seminární práce, domácí úkoly a další z předmětu KAZ / RZOK4 - Radiodiagnost. zobraz. postupy-cvičení 4, Fakulta zdravotnických studií, Západočeská univerzita v Plzni (ZČU).

Top 10 materiálů tohoto předmětu

Materiály tohoto předmětu

Materiál Typ Datum Počet stažení

Další informace

Obsah

1., 2. Projekce jednotlivých částí těla, mamodiagnostika a intervenční výkony.3., 4. Projekce jednotlivých částí těla, vyšetřovací metody ve stomatologii.5., 6. Zvláštnosti snímkování pojízdným rentgenem (sály, emergentní stavy, standardní lůžka).7., 8. Projekce jednotlivých částí těla, konvenční vyšetřovací metody - opakování

Získané způsobilosti

Absolvent v tomto předmětu se naučí praktickým dovednostem a návykům potřebných k provádění vyšetření pacientů, klientů všech věkových kategorií v různém zdravotním stavu. Absolvent aplikuje zobrazovací postupy, umí používat přístrojovou techniku a aplikovat péči o pacienta. Absolvent interpretuje a provádí optimalizaci dávky, zná a aplikuje organizační aspekty a osvojí si správné jednání ve vztahu k nemocným, příslušníkům jeho rodiny, k pracovníkům zdravotnického zařízení.

Literatura

Frank, E., Long, B. Merril´s Atlas of Radiographic Positioning and Procedures. Mosby. Ballinger, P., W. Frank, E., D. Pocket guide to radiography 5th edition. Mosby, 1999. Franěk, M., Třetinová, D. Praktická skiagrafie I. 1. vyd. Ostrava: Ostrav. univerzita, 2009. Nekula, J. a kol. Radiologie. Seidl, Zdeněk. Radiologie pro studium i praxi. Vyd. 1. Praha : Grada, 2012. ISBN 978-80-247-4108-6.Nekula, J., Chmelová, J. Vybrané kapitoly z konvenční radiologie. Ostrava. Ostrav. univerzita, 2005. Vomáčka, Jaroslav; Nekula, Josef,; Kozák, Jiří. Zobrazovací metody pro radiologické asistenty. 1. vyd. Olomouc : Univerzita Palackého, 2012. ISBN 978-80-244-3126-0.

Požadavky

Hodnocení demonstrace dovedností při cvičení

Garant

Mgr. Andrea Svobodová