Jak Začít?

Máš v počítači zápisky z přednášek
nebo jiné materiály ze školy?

Nahraj je na studentino.cz a získej
4 Kč za každý materiál
a 50 Kč za registraci!




Předmět Urgentní medicína 5 (KAZ / URM5)

Na serveru studentino.cz naleznete nejrůznější studijní materiály: zápisky z přednášek nebo cvičení, vzorové testy, seminární práce, domácí úkoly a další z předmětu KAZ / URM5 - Urgentní medicína 5, Fakulta zdravotnických studií, Západočeská univerzita v Plzni (ZČU).

Top 10 materiálů tohoto předmětu

Materiály tohoto předmětu

Materiál Typ Datum Počet stažení

Další informace

Obsah

Přednáška:Neodkladné stavy v pediatrii (febrilní křeče, zánětlivá onemocnění dýchacích cest, ?), neodkladné stavy z fyzikálních příčin (podchlazení, přehřátí), intoxikace, abusus látek, neodkladné stavy v očním lékařství, ORL, psychiatrii (delirium), gynekologii a porodnictví (preeklampsie, překotný porod).Cvičení:Praktický nácvik kanylace žilního řečiště, KPR, defibrilace, kardioverze, simulace urgentních stavů, symptomatologie.

Získané způsobilosti

Zvolit vhodný léčebný postupAplikovat osvojené teoretické znalosti a praktické dovednosti v konkrétních situacích stavů ohrožení života

Literatura

Štětina, J. a kol. Medicína katastrof a hromadných neštěstí. DRÁBKOVÁ J. Polytrauma v intenzivní medicíně. ERTLOVÁ, F., MUCHA, J. Přednemocniční neodkladná péče. KOLEKTIV AUTORU. Sestra a akutní stavy. Pokorný, J. a kol. Urgentní medicína.

Požadavky

Zápočtový test na 80% (1 řádný termín a 2 opravné). Podmínkou pro udělení zápočtu je 90% účast na přednáškách a na cvičeních (tolerována 1 absence).

Garant

Doc. MUDr. Eduard Kasal, CSc.

Vyučující

Doc. MUDr. Eduard Kasal, CSc.Mgr. Petr KunášekMUDr. Roman BosmanMUDr. Stanislav MachartMgr. Eva Pfefferová