Jak Začít?

Máš v počítači zápisky z přednášek
nebo jiné materiály ze školy?

Nahraj je na studentino.cz a získej
4 Kč za každý materiál
a 50 Kč za registraci!




Předmět Vnitřní lékařství (KAZ / VLO)

Na serveru studentino.cz naleznete nejrůznější studijní materiály: zápisky z přednášek nebo cvičení, vzorové testy, seminární práce, domácí úkoly a další z předmětu KAZ / VLO - Vnitřní lékařství, Fakulta zdravotnických studií, Západočeská univerzita v Plzni (ZČU).

Top 10 materiálů tohoto předmětu

Materiály tohoto předmětu

Materiál Typ Datum Počet stažení

Další informace

Obsah

Přednášky:1. Symptomatologie vnitřních chorob.2. Základní vyšetření zdravotního stavu.3. Kardiovaskulární nemoci.4. Nemoci průdušek a plic.5. Nemoci ledvin a močových cest. Hemodialýza.6. Porucha látkové výměny, diabetes mellitus.7. Nemoci žláz s vnitřní sekrecí.8. Poruchy krvetvorby a hemostázy.9. Nemoci trávicího systému.10. Nemoci pohybového aparátu (zánětlivé a degenerativní).11. Zvláštnosti chorob dětského věku a stáří.12. Nádorová onemocnění.13. Alergické choroby. Intoxikace. Infekční choroby.14. Náhlé příhody ve vnitřním lékařství.15. Opakovací test.Cvičení:1. Seznámení se strukturou interních pracovišť.2. EKG a funkční kardiologické vyšetření.3. Echokardiografie, spirometrie.4. Provoz lůžkového oddělení.5. Hemodialýza.6. Vyšetření glykémie. Diagnostika cévních chorob.7. Ultrazvukové vyšetření štítné žlázy.8. Vyšetření krevní skupiny.9. Endoskopické pracoviště.10. Rehabilitační metody a balneoterapie.11. Léčba kyslíkem, hyperbarická komora.12. Onkologický registr.13. Jednotka intezivní péče.14. Prevence infekce ve zdravotnických zařízeních.15. Srdeční katetrizace, koronární jednotka.

Získané způsobilosti

Ovládat základní teoretické vědomosti z vnitřních chorob.Rozeznat vyšetřovací a léčebné metody.Rozumět zásadám bezpečného skladování a manipulace s léky.

Literatura

Češka, R. a kol. Interna. Praha: Triton, 2010. " CHROBÁK, L. Propedeutika vnitřního lékařství. Praha, 2003. ISBN 80-247-0609-1.Klener P. et al. Vnitřní lékařství. Kubešová, H. Vnitřní lékařství pro bakalářské studium. MU, 2003. Navrátil, L. a kol. Vnitřní lékařství pro nelékařské zdravotnické obory. Grada, Praha, 2008.

Požadavky

docházka, písemný test+ústní zkouška

Garant

Doc. MUDr. Richard Rokyta, Ph.D.

Vyučující

MUDr. Hana BrůhováMUDr. Hana Brůhová