Jak Začít?

Máš v počítači zápisky z přednášek
nebo jiné materiály ze školy?

Nahraj je na studentino.cz a získej
4 Kč za každý materiál
a 50 Kč za registraci!




Předmět Vnitřní lékařství (KAZ / VLR)

Na serveru studentino.cz naleznete nejrůznější studijní materiály: zápisky z přednášek nebo cvičení, vzorové testy, seminární práce, domácí úkoly a další z předmětu KAZ / VLR - Vnitřní lékařství, Fakulta zdravotnických studií, Západočeská univerzita v Plzni (ZČU).

Top 10 materiálů tohoto předmětu

Materiály tohoto předmětu

Materiál Typ Datum Počet stažení

Další informace

Obsah

Přednášky:1. Přehled symtomatologie vnitřních chorob.Základní vyšetření zdravotního stavu.2. Kardiovaskulární nemoci.3. Nemoci průdušek a plic.4. Nemoci ledvin a močových cest.Poruchy látkové výměny. Diabetes mellitus.5. Nemoci žláz s vnitřní sekrecí.Poruchy krvetvorby.6. Nemoci trávicího systému.Nemoci pohybového aparátu (onemocnění zánětlivá a degenerativní).7. Zvláštnosti chorob dětského věku.Zvláštnosti chorob ve stáří.8. Intoxikace. Nádorová onemocnění. Alergické choroby.9. Náhlé příhody ve vnitřním lékařství.

Získané způsobilosti

Ovládat základní teoretické vědomosti z vnitřních chorob pro pochopení speciálního učiva navazujících odborných předmětů.Rozeznat vyšetřovací a léčebné metody.Rozumět zásadám bezpečného skladování a manipulace s léky. Definovat zásady bezpečného podávání léků nemocným. Poznat příznaky vedlejších účinků léků, jejich záznamu a hlášení.Syntetizovat poznatky z odborných předmětů a umožnit komplexní pohled na klienta.Interpretovat primární prevenci těchto onemocnění.

Literatura

Češka, R. a kol. Interna. Praha: Triton, 2010. Chrobák L. a kolektiv. Propedeutika vnitřního lékařství Nové, zcela přepracované vydání doplněné testy. Grada Publishing , 2007. Klener P. a kol. Vnitřní lékařství. Kubešová, H. Vnitřní lékařství pro bakalářské studium. MU, 2003. Navrátil, L. a kol. Vnitřní lékařství pro nelékařské zdravotnické obory. Grada, Praha, 2008.

Požadavky

Docházka, písemný test+útsní zkouška.

Garant

MUDr. Hana Brůhová

Vyučující

MUDr. Hana Brůhová