Jak Začít?

Máš v počítači zápisky z přednášek
nebo jiné materiály ze školy?

Nahraj je na studentino.cz a získej
4 Kč za každý materiál
a 50 Kč za registraci!




Předmět Cvičení z fyzioterapie 3 (KFE / CF3)

Na serveru studentino.cz naleznete nejrůznější studijní materiály: zápisky z přednášek nebo cvičení, vzorové testy, seminární práce, domácí úkoly a další z předmětu KFE / CF3 - Cvičení z fyzioterapie 3, Fakulta zdravotnických studií, Západočeská univerzita v Plzni (ZČU).

Top 10 materiálů tohoto předmětu

Materiály tohoto předmětu

Materiál Typ Datum Počet stažení

Další informace

Obsah

Navazuje na obsah probrané teorie přednášek a hodin cvičení předmětů Vyšetřovací metody hybného systému, Fyzikální terapie a Léčebná tělesná výchova.Diagnostika a terapie dle diagnóz a zaměření daného oddělení.Metodika a postupy cvičení v leže, v sedu, ve stoji na oddělení chirurgie, traumatologie a ortopedie včetně vertikalizace a chůze.Vyšetření a ošetření u klientů po úrazech kloubů HK a DK.Na oddělení lůžkové rehabilitace individuální postupy vedeného cvičení s dopomocí při postižení pohybového aparátu, s využitím prvků senzomotorické stimulace s důrazem na správnou funkci HSS.Na oddělení gynekologie a porodnictví metodika a zásady po břišní i vaginální operaci, včetně instruktáže péče i jizvu.Aplikace metodik respirační fyzioterapie u dětského pacienta s dechovou nedostatečností, včetně relaxace a míčkování.

Získané způsobilosti

Student/ka, pod odborným vedením, provádí diagnostiku aspekcí i palpací a dle stanoveného rehabilitačního plánu na základě teoretických znalostí LTV a anamnestických dat aplikuje daný postup do praxe. Využívá pomůcek a podporuje klienta k aktivnímu přístupu včetně edukace. Vhodné techniky a postupy provádí i u dětského pacienta, kdy výsledek závisí na přístupu a navázání vztahu.

Literatura

Miller. Bolestivé syndromy pohybového ústrojí. IDVPZ, 1995. Janda. Funkční svalový test. Grada, 1996. Trojan, S. a kol. Fyziologie a léčebná rehabilitace motoriky člověka. Grada, 1996. Hromádková, J. a kol. Fyzioterapie. H+H Jinočany, 1999. Máček M., Smolíková L. Fyzioterapie a pohybová léčba u chronické obstrukční plicní nemoci. Praha :Vltavín, 2002. ISBN 8086587-00-2.Lewit Karel. Manipulační léčba v myoskeletální medicině-5.vydání. Praha, 2005. ISBN 80-86645-04-5.Vojta, Peters. Vojtův princip. Grada,, 1995. Gúth, A.a.kol. Výchovná rehabilitácia alebo Jako pošleme chrbticu do školy. Liečreh Bratislava, 1996.

Požadavky

Ověření praktických znalostí a dovedností, hodnocení přístupu studenta/ky v praxi s cíleným vyšetřením a vedením cvičení včetně instruktáže na základě získaných teoretických znalostí 1. ročníku a 2. ročníku v ZS.Docházka v hodinách 100 % s aktivní účastí.

Garant

Mgr. Monika Valešová

Vyučující

Mgr. Šárka Stašková