Jak Začít?

Máš v počítači zápisky z přednášek
nebo jiné materiály ze školy?

Nahraj je na studentino.cz a získej
4 Kč za každý materiál
a 50 Kč za registraci!




Předmět Chir., ort., traum. a ort. protetika 1 (KFE / CHTO1)

Na serveru studentino.cz naleznete nejrůznější studijní materiály: zápisky z přednášek nebo cvičení, vzorové testy, seminární práce, domácí úkoly a další z předmětu KFE / CHTO1 - Chir., ort., traum. a ort. protetika 1, Fakulta zdravotnických studií, Západočeská univerzita v Plzni (ZČU).

Top 10 materiálů tohoto předmětu

Materiály tohoto předmětu

Materiál Typ Datum Počet stažení

Další informace

Obsah

- vývoj chirurgie, chir. oory, terminologie operací, indikace, kontraindikace- asepse, antisepse, dezinfekce, sterilizace, nozokomiální infekce, obecné příznakyzánětu a metody léčby- běžné chirurgické infekce- obecné pojmy v traumatologii, rána, hojení rány, polytrauma- krvácení, stavění krvácení, transfúzní přípravky- předoperační příprava, pooperační péče a komplikace- základy chirurgie dutiny břišní- základy hrudní chirurgie- základy cévní chirurgie- základy kardiochirurgie- úvod do urologie a neurochirurgie

Získané způsobilosti

Student se bude orientovat v základech chirurgie, rozdělení do specializovaných oborů a seznámí se novými trendy v chirurgii.

Literatura

Zeman M. a kol. Chirurgická propedeutika. Grada Publishing, Praha , 2004. Valenta J. et al. Chirurgie pro bakalářské studium ošetřovatelství. Nakladatelství Karolinum, Praha, 1998. Ferko, A, Vobořil Z. et al. Chirurgie v kostce. Grada Publishing, Praha , 2002. Valenta J, a spolupracovníci. Náhlé příhody v chirurgii pro praktické lékaře. Nakladatelství H and H, Jinočany , 1998.

Požadavky

80% účast na přednáškách nebo zápočtový test

Garant

MUDr. Petr Loskot

Vyučující

MUDr. Petr LoskotMUDr. Petr Skala