Jak Začít?

Máš v počítači zápisky z přednášek
nebo jiné materiály ze školy?

Nahraj je na studentino.cz a získej
4 Kč za každý materiál
a 50 Kč za registraci!




Předmět Chir., ort., traum. a ort. protetika 4 (KFE / CHTO4)

Na serveru studentino.cz naleznete nejrůznější studijní materiály: zápisky z přednášek nebo cvičení, vzorové testy, seminární práce, domácí úkoly a další z předmětu KFE / CHTO4 - Chir., ort., traum. a ort. protetika 4, Fakulta zdravotnických studií, Západočeská univerzita v Plzni (ZČU).

Top 10 materiálů tohoto předmětu

Materiály tohoto předmětu

Materiál Typ Datum Počet stažení

Další informace

Obsah

1. Ortopedie - speciální část - pokračování1.1. Choroby a vady kyčelního kloubu1.2. Choroby a vady kolenního kloubu1.3. Choroby a vady nohou2. Ortopedická protetika2.1. Pojmy2.2. Amputace horních a dolních končetin2.3. Protézy na horních a dolních končetinách3. Ortotika4. Calceotika5. Adiuvatika

Získané způsobilosti

Student/ka po absolvování kurzu porozumí základní terminologii. Bude znát etiologii, patogenezu, klinický obraz, diagnostické metody, diferenciální diagnostiku, léčbu a komplikace nejčastějších onemocnění z těchto oborů.

Literatura

Valenta, J. a kol. Chirurgie pro bakalářské studium. Karolinum, Praha, 2003. Sosna a kol. Náhrada kyčelního kloubu. Triton, 2003. Koudela a kol. Ortopedie. Karolinum, 2004. Husic, I., a kol. Ortotika, Federace ortopedických protetiků a technických oborů. nakl. Svoboda, Praha, 2003. Nejedlý a kol. Základy replantační chirurgie. Grada, 2003.

Požadavky

Docházka 80%, test na 70%.

Garant

MUDr. Karel Koudela, PhD.

Vyučující

MUDr. Karel Koudela, PhD.Vladan PrincMUDr. Jiří Šedivý